Fashion

Student maakt kleding van mensenhaar

Dierenhaar gebruiken om kleding te maken is steeds meer een taboe. Terwijl we nog vol in het tijdperk van de bontdiscussies zitten heeft Alix Bizet, afstuderend aan de Design Academy Eindhoven, een oplossing: kleding van mensenhaar!
 
Haar afstudeerproject Hair Matters stond in het teken van het verzamelen van mensenhaar bij kappers. Hiervan wilde ze vervolgens jassen en hoeden maken. Denk je in eerste instantie dat het een enorme verspilling is om mensenhaar te gebruiken, dan kom je er al snel achter dat de collectie juist heel duurzaam is. Bizet is langsgegaan bij verschillende kappers, vooral bij afrokappers, om haar te verzamelen dat anders in de kliko zou zijn beland.
 
Nu vraag je jezelf natuurlijk af: waarom mensenhaar? Aan The Creators Project legt ze het uit: 'Juist omdat het controversieel is. Het feit dat je deze vraag stelt, geeft al aan dat men het een beetje raar en misschien zelfs vies vindt om mensenhaar te dragen. Ik wil dat taboe doorbreken, omdat het zo makkelijk is om aan menselijk haar te komen. Niet uit doucheputjes of wasbakken na het scheren, maar bij kappers. Denk maar eens aan de hoeveelheid haar die je wekelijks opzuigt uit de slaapkamer. Daar moeten we meer mee kunnen.'
 
Bekijk snel haar collectie!

Het beeld komt van de site van Alix Bezit. Kijk snel op haar site voor meer beelden!

Deel dit artikel
Back to top