Beauty

10x mascara hacks

Soms zijn er van die dingen die je stiekem best wel weet, maar is het fijn als je er weer even aan herinnerd wordt. Hoe voorkom je bijvoorbeeld ook alweer dat je mascara gaat klonteren? Of hoe zorg je ervoor dat je die (zwarte)smurrie niet op je huid krijgt? Met onze 10 mascara hacks ben je weer helemaal on top of your mascara game!

1. Ombuigen mascaraborstel

Buig lichtjes de mascaraborstel om. Op deze manier kun je makkelijker bij de moeilijk bereikbare haartjes komen, zoals de miniharen in je ooghoeken.

2. Mascara aanbrengen tijdens het wimperkrullen
Heb je wimpers die vrij snel na het krullen weer plat zijn? Breng dan, vóór je in de weer gaat met de wimperkrultang, een laagje mascara aan. Breng vervolgens direct na het krullen nog een laag mascara aan. Zo geniet je langer van je gekrulde wimpers....Wist je trouwens dat je een wimpelkrultang ook als flessenopener kunt gebruiken?

3. Maak gebruik van een theelepel tijdens het aanbrengen van mascara

Als je mascara aanbrengt, leg dan een lepeltje onder de wimperrand tegen je huid aan. Zo voorkom je dat de mascara op je huid terecht komt, en kom je tevens ook weer makkelijker bij de moeilijk te bereiken haartjes. Dit kan zowel bij de bovenste als onderste wimpers.

4. Mascara in warm water leggen

Het is aan te raden om mascara niet langer dan drie maanden te gebruiken in verband met het eventueel oplopen van ooginfecties. Is je mascara bijna op, maar heeft het de expiratiedatum nog niet bereikt? Leg het dan even in een kopje met warm water. Hetgeen nog aan de rand van de binnenkant van de mascara zit, komt dan los doordat de mascara weer vloeibaarder wordt.

5. Druppeltje olie in mascara

Nog een handigheidje om de mascara wat vloeibaarder te maken; voeg een druppeltje olie toe aan de mascara en laat dit even intrekken...et voilà!

6. Mascara verticaal aanbrengen

Om dikkere wimpers te creëren breng je eerst wat mascara aan met de borstel verticaal in de hand. Voor een natuurlijke finish ga je hierna weer 'horizontaal' verder te werk. Maak hierbij een zigzaggende beweging.

7. Poeder tussen de mascaralagen

Nog een trucje voor vollere wimpers; breng wat poeder aan op de wimpers tussen de eerste en de tweede mascaralaag. Je zult meteen opmerken dat de wimpers dikker ogen.

8. Een laag waterproof mascara boven de 'normale' mascara

Voorkom het uitlopen van je mascara door bovenop de normale laag mascara een waterproof mascara aan te brengen. Bovendien zullen de wimpers ook beter gaan krullen hierdoor.

9.Mascaraborstel afvegen aan een tissue
Dit is met name handig bij nieuw mascara's; neem voordat je de mascara aanbrengt -om klonters te voorkomen- het borsteltje lichtjes af met een tissue.

10. Uitgroei camoufleren

Met mascara kan je nog meer dan alleen de wimper verlengen. Heb je bijvoorbeeld uitgroei, breng dan wat mascara op de aanzet van je haar aan zodat het minder opvalt. Behalve uitgroei camoufleren zou je bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen lichtjes in kunnen kleuren met mascara.

Heb jij nog een leuke en handige mascara hacks? Zo ja, laat het ons weten!


Daniel Sandler Mascara, €25.58    Rimmel London Mascara, €7.60       Anna Sui Mascara, €26.27     Eyeko Mascara, €20.74

Deel dit artikel
Back to top