Fashion

& Other Stories goes Transgender met nieuwe campagne

& Other Stories heeft vijf creatieven, allen transgender, uitgenodigd om hun verhaal te vertellen dat het beeld op gender en identiteit in mode verbreedt. Het resultaat is een serie beelden met Valentijn De Hingh en Hari Hef in de hoofdrol, gekleed in de nieuwste capsule collectie van & Other Stories. 
 
 
Het team bestaat uit modellen Valentijn De Hingh en Hari Nef, fotograaf Amos Mac, stylist Love Bailey en visagist Nina Poon. Zij kwamen samen in het atelier in Stockholm om de campagne te fotograferen maar ook om het gesprek aan te gaan over gender in de mode wereld.
Het resultaat is een prachtige portrettenserie gefotografeerd door Amos Mac. En wij hebben de beelden voor je! 
 
 
“De mode wereld omarmt transgender modellen en wij staan hier volledig achter. Maar toch bleven we onszelf afvragen hoe het traditionele beeld in de modewereld kan veranderen als we dezelfde ‘standaard’ crew gebruiken achter de camera. Daarom nodigden wij vijf creatieven uit, allemaal transgender, om dit meest recente verhaal te vertellen”, Aldus Sara Hildén Bengtson, Creative Director, & Other Stories.
 
 


 
“De categorieën vrouw en man in de mode zijn ouderwets. Ik vind dat de optie non-binary niet genegeerd kan worden. Het zou niet als shockerend of radicaal gezien moeten worden. Het gaat erom waarmee je jezelf comfortabel voelt”, aldus Amos Mac, de fotograaf van het project. 
 
De capsule collectie is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en online.
Deel dit artikel
Back to top