Fashion

8x healthy foods die je altijd in huis moet hebben

Hoe vaak kom je niet thuis na een lange dag, flans je snel iets ongezonds in elkaar en plof je daarna voor de rest van de avond op de bank? Sam Negrin van becauseimaddicted.net komt met een lijst van gezonde drink- en etenswaren die je eigenlijk altijd in huis moet hebben zodat je minder snel de fout in kan gaan.

Ga in plaats van een zak chips of pak koekjes eens voor een van de onderstaande ingrediënten en/of snacks. Als je het niet in huis hebt, kun je je ook niet schuldig maken aan het opschransen ervan. Inmiddels weten we allemaal hopelijk wel dat extreme diëten maar voor tijdelijk succes zorgen en je dus beter kleine aanpassingen kunt doen zodat je lichaam en mindset daar aan kunnen wennen. Met de volgende 8 producten kun je de eerste stappen in de goede richting zetten!

1. Sojamelk

Voor bij je schaaltje ontbijt, in je smoothie, voor in een recept of gewoon om je eetlust te bedwingen. Ongezoete amandel- en cocosmelk zijn twee verantwoorde en ook vooral lekkere varianten.

2. Quinoa

Omdat het een geweldige basis is voor alles. Eet het als bijgerecht bij je avondeten, gooi het door je salade bij de lunch of roer het door je havermout voor een proteïne rijk ontbijt.
 

3. Rauwe noten

De. Perfecte. Snack. Rauw noten zitten vol met gezonde vetten en proteïne die honger stillen. Het is belangrijk dat je voor rauwe, ongezouten noten kiest want hoe meer smaak er toegevoegd is, hoe makkelijker je er meer van eet. Ja, noten zijn gezond maar met mate door het hoge vetgehalte (zelfs bij goede vetten).

4. Griekse yoghurt

Een andere perfecte snack voor een (on the go) ontbijt. Griekse yoghurt is hoog in proteïne en probiotica die je lichaam helpen bij een goede start van de dag.

5. Citroen

Als salade dressing, smaak versterker of als toevoeging aan een simpel glas water. Lees hier 15(!) redenen om warm water met citroen te drinken.

6. Bananen of verse bessen

Bananen zijn niet duur en ideaal als tussendoortje of ingrediënt voor bijvoorbeeld een smoothie. Banaan heeft een overheersende smaak, waardoor je bijvoorbeeld minder spinazie proeft. Ideaal voor de zoetekauwen onder ons! Niet zo'n fan van banaan? Verse bessen zijn een goed alternatief! Gooi ze in de blender, door je griekse yoghurt als ontbijt of eet ze als snack!

 

7. Pure chocola, 75%

Voor alle suckers for sugar onder ons.. Je weet dat je de fout in gaat, maar als je dat doet: doe het dan goed! Pure chocola is rijk aan antioxidanten dus je hoeft je alles behalve schuldig te voelen na het eten hiervan.

8. Avocado

Op je brood, cracker, in je salade, smoothie en ga zo maar door! Deze geweldige superfood zal altijd een waarde toevoegen aan je maaltijd dus zorg dat je hem altijd in huis hebt!

Deel dit artikel
Back to top