Beauty

Uit de koelkast en keukenkastjes: DIY gezichtsmaskers!

Wedden dat je -zonder dat je het weet- van alles in huis hebt om je eigen gezichtsmasker in elkaar te flansen? Vergeet het kopen van dure maskers: inspecteer je koelkast en keukenkastjes en verwen jezelf met je eigen home-made maskertje. Voor elk huidtype hebben wij een makkelijk receptje voor je!

1. Droge huid (ook geschikt voor de rijpere huid) - Avocado Honing Masker


Een droge huid herken je meestal doordat het gezicht na het wassen trekkerig aanvoelt. Als je last hebt van een droge huid dan is een masker van avocado met honing de perfecte remedie. Avocado en honing zijn beide namelijk super hydraterend. Lekker makkelijk dus, want meer dan deze twee ingrediënten heb je niet nodig.

* Recept:

- 1/2 rijpe avocado
- Eetlepel honing

* How to?

Pureer de avocado in een kommetje, voeg hierna de honing toe. Even goed roeren en breng het prakje vervolgens op het gezicht aan. Laat het 10 minuutjes intrekken en verwijder het masker vervolgens met een koel washandje. 

2. Gevoelige huid - Yoghurt Havermout Masker


De Yoghurt Havermout Masker is niet alleen geschikt voor de gevoelige huid, maar ook als je bijvoorbeeld verbrand bent door de zon, kan het ontzettend prettig zijn. Ook voor dit masker heb je slechts twee ingrediënten nodig.

* Recept

- 1 halve kom 'normale' koude yoghurt
- 2 eetlepels havermout

* How to?
Meng de twee ingrediënten samen en breng het aan op het gezicht. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Verwijder het masker met een nat washandje dat je even hebt opgewarmd in de magnetron. Let op: maak het washandje niet te heet!

3. Gecombineerde huid - Rozenblaadjes Masker


Het schijnt dat 70 procent van de vrouwen een gecombineerde huid heeft. Bij een gecombineerde huid is de T-zone over het algemeen vet, en zijn de jukbeenderen wat aan de droge kant. Het kan voorkomen dat er hier en daar nog wat andere droge plekken op het gezicht te vinden zijn. 

* Recept

- 6 rozenblaadjes
- 2 eetlepels rozenwater
- 2 eetlepels yoghurt op kamertemperatuur
- 1 eetlepel honing

* How to?

Laat de rozenblaadjes even weken, en pureer ze vervolgens in een kommetje. Voeg het rozenwater, yoghurt en honing toe. Meng het geheel, en breng het vervolgens op het gezicht aan. Spoel het masker na 10 minuten af met lauwwarm water.

4. Vette huid - Bananen Masker
Om te testen of je een vette huid hebt kun je even een papieren zakdoekje tegen je voorhoofd houden. Heeft het zakdoekje hierna een olie achtige vlek, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vette huid. Een vette huid is niet prettig, maar je hebt 'mazzel', het is makkelijker handelbaar dan een droge huid.  Bijvoorbeeld met het Bananen Masker.

* Recept

- 1 gekoelde (over)rijpe banaan
- 2 eetlepels honing
- 1 citroen

* How to?

Pureer de banaan in een kommetje. Voeg de honing toe, en knijp de citroen uit voor wat druppels citroensap. Breng het aan op het gezicht en laat het ongeveer 15 minuutjes intrekken. Verwijder het masker met een koel washandje. Breng hierna je reguliere dagcrème aan. (Dit laatste geldt eigenlijk na alle maskers).

5. Alle huidtypes - Eitjes Masker
Ook als je een prima huidje hebt, kan het fijn zijn zo nu en dan een masker op te doen. Bovendien: als je dit perzikenhuidje wil behouden, dan zal je het goed moeten onderhouden! Een goed every day masker is het Eitjes Masker. 

* Recept

- 2 eieren
- 2 eetlepels griekse yoghurt (heb je geen griekse yoghurt, dan mag het ook een andere variant zijn).

* How to? 

Scheid het eiwit en eigeel van elkaar. Je hebt alleen het eiwit nodig. Vermeng het eiwit met de yoghurt. Breng het mengseltje aan op het gezicht en laat dit een paar minuten intrekken. Spoel het af met warm water, en neem vervolgens je gezicht nog even af met een washandje.

Heb jij nog een makkelijk masker receptje? Laat het ons weten!

Beeld: Thinkstock

Deel dit artikel
Back to top