Beauty

Survival kit: Zo overleef je een festival

Het festivalseizoen is in volle gang; lekker feesten, dansen...en zweten, en niet douchen, en dixie toiletten, en stinken. Bah! Gelukkig is er hoop, met onze 10 tips overleef je een festival!

Op alle geweldige festivalfoto's die je voorbij ziet komen (denk aan Coachella, en Glastonburry afgelopen week...), zie je niet terug hoe ranzig het er soms kan zijn en ruiken. Vieze geurtjes ruik je niet door een foto heen, maar goed ook! Met onze 'survival kit' blijf jij enigszins fris tijdens een festival en shine je aan het eind van de dag ook nog. Lees hier wat je allemaal in je kit stopt:

1. Wipes

Nummer 1 van je benodigdheden: wipes! Super handig als er geen douche in de buurt is -tijdens een meerdaags festival- om je even op te kunnen frissen. Koop eventueel ook aparte hygiëne doekjes voor het gebied daar beneden...uhh, je weet wel tussen je benen. Deze speciale doekjes zijn verrijkt met melkzuur om het natuurlijke evenwicht te beschermen.

Yes To Cucumbers Wipes x 30 €5.48

2. Antibacteriële gel

Fijn om de handen mee te ‘wassen’ zonder water, vooral vóór je iets gaat eten. Als je schone handen hebt tijdens het eten loop je minder kans om ziek te worden. En ziek worden is natuurlijk het laatste wat je wilt tijdens een festival.

Anatomicals New York Paris and Foam Hand Sanitiser 50ml €4.79

3. Zonnebril

Natuurlijk mag een zonnebril niet ontbreken in je survival kit. Met een cat-eye modelletje ben je helemaal on-trend. Weet je wat trouwens zo fijn is bij het dragen van een zonnebril? Je kunt de mascara skippen. Dit loopt toch alleen maar uit door het zweten.
ASOS Kitten Sunglasses With Metal Top €16.44


4.Rode lipstick
Weet je wat super mooi zal staan bij je bril? Rode lipstick. Meer dan een lipstick en zonnebril heb je trouwens niet nodig. Over lippenstift gesproken; kijk eens hoe leuk de verpakking van Models Own Festival Lipstick is!


5. Wenkbrauwgel
Ok, vooruit...behalve rode lipstick en een zonnebril mag je ook gebruik maken van wat wenkbrauwgel. Eigenlijk stiekem een moetje, aangezien de wenkrauwen alles bepalend zijn voor het gezicht. Met de wenkbrauwgel van MAC hoef je niet eerst je wenkbrauwen in te kleuren. Er zit namelijk al een kleurtje is. Hij is tevens in allerlei kleuren beschikbaar...van Emphatically Blonde tot Brown Ebony. Dus geen zorgen dat die van jou er niet bij zit.

M·A·C Pro Longwear Waterproof Brow Set €16,00

6. Zonnebrand

Laten we het niet jinxen, maar de zon moet en zal schijnen tijdens een festival! Er is echter één ding die je als je beste vriend moet beschouwen tijdens zonnige festivaldagen: zonnebrand. Gebruik een spray zodat je geen plakkerige handen krijgt.

Lancaster Sun Beauty Oil-Free Milky Spray SPF30 €22,50

7. Regenboots
Wordt er toch regen verwacht? Vergeet je regenboots dan niet. Slippers zijn echt een no-go als het terrein een modderpool is. Je wilt toch niet die vieze modderige smurrie tussen je tenen? Btw, denk eraan dat het ook nog drassig kan zijn als het heeft geregend vóórdat het festival heeft plaatsgevonden.

Tommy Hilfiger Oxley regenlaars zwart €79,90

8. Droogshampoo
De voordelen van droogshampoo weten we inmiddels allemaal; volume en geen vet haar. Meenemen dus.

Batiste Cherry Dry Shampoo 200ml €4.10

9. Vul een flacon met je favo parfum

Vul een lege flacon met je favoriete geurtje. Op deze manier hoef je niet je hele fles mee te nemen. Als je je geurtje op doet, spuit dan ook wat op je wijsvinger, en strijk hiermee onder je neus. Als er ergens een vieze lucht hangt, ruik jij lekker je eigen parfum.

10. Talkpoeder

De laatste survival kit essential is een tip van oma: doe wat talkpoeder tussen je benen. Zo voorkom je dat ze aan elkaar vast blijven kleven als je gaat zweten. En misschien ook handig om wat tussen je borsten te strooien, vooral fijn voor de dames met een flinke boezem.


Wat mag er van jou niet in de 'festival survival kit' ontbreken? Wij wensen je in ieder geval vast een shoon, fris en mooie festival ervaring toe!
Deel dit artikel
Back to top