Fashion

Zijn Yuccies de nieuwe Hipsters?

Hebben de Yuccies de Hipsters vervangen? Een aantal weken geleden had nog niemand van Yuccies gehoord. Google het nu en je vindt meer dan 300.000 hits. Yuccie staat voor Young Urban Creatives. Maar wie zijn die Yuccies eigenlijk, waar houden zij van en waar komen zij vandaan?
 
In het begin van dit millennium omarmden wij de Hipster. Vooral de afgelopen tien jaar kon je niet om dit fenomeen heen. De mid-twintiger met baard en tattoos is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De girl-hipsters houden van American Apparel, organic eten en dragen hun haar alsof het niet gestyled is. Cool zijn om het cool zijn. Er werden massaal abonnementen op de juiste magazines afgesloten om hieruit de nieuwste trends te pikken. In iedere tas zat een goedgekeurd stuk literatuur wat terloops tijdens het koffie drinken te voorschijn werd getoverd. We zijn hip, intellectueel onderlegd, trendy en altijd druk. De hipster ontving de laatste tijd behoorlijk wat kritiek. Tijd voor iets nieuws dus.
 

De hipster anno nu....
 
De Hipster is dood, lang leven de Yuccie!
De Yuccie is het culturele geesteskind van de Yup en de Hipster. De Yuppen zijn ontstaan in de jaren tachtig. De Young Urban Professional woonde in de grote stad, was succesvol en had daardoor een goed gevulde portemonnee. Combineer het talent om succes te creëren van de Yup met het cool zijn van de Hipster en tada.... de Yuccie is geboren. Van de Yuccies wordt verwacht dat ze net zo hip en creatief als de Hipster zijn maar dan met de drive en het doorzettingsvermogen van de Yup. Herken jij jezelf in een Yuccie?

Houd de site in de gaten, want wij hebben binnenkort de ultieme Yuccie test voor je!

Deel dit artikel
Back to top