Beauty

Fris & fruitig blijven tijdens een (lange) vlucht

We kijken er ontzettend naar uit; vakantie! Alleen kijken we niet uit naar het vermoeide lichaam en het verfomfaaide gezicht waarmee we het vliegtuig uit lopen. Met onze tips kom je wél fris en fruitig aan op je vakantiebestemming.

Weinig ruimte, droge lucht, niet goed kunnen slapen: allemaal dingen die vliegen vermoeiend maken. En waardoor we soms belabberd uit het vliegtuig stappen. Gelukkig zijn er zat trucjes om er nog fatsoenlijk uit te zien na een lange vlucht. Dit is wat je vooral moet doen:

1. Veel water drinken
De lucht in een vliegtuig is ontzettend droog, droger dan de gewone lucht. Hierdoor kan er uitdroging ontstaan, en daarom is het belangrijk voldoende water te drinken vóór en tijdens een vlucht. Je zal hierdoor waarschijnlijk wat vaker naar het toilet moeten, maar de loopjes hierheen zijn alleen maar goed voor je...even wat beweging!

2. Stretchen
Om ervoor te zorgen dat je bloed nog goed door je aderen blijft stromen, en dat je je minder stijf gaat voelen, is het aan te raden om af en toe te bewegen. Gelukkig heb je dit ‘probleem’ al getackeld door de bezoekjes die je brengt aan het toilet.

3. Slapen
Slapen in het vliegtuig is een behoorlijke uitdaging met alle geluiden en lichtbronnen om je heen. Neem daarom alles mee wat kan helpen om een beetje slaap te krijgen. Bijvoorbeeld oordopjes, een slaapmasker en een opblaaskussentje voor in je nek. Als het goed is moet je zo wel even kunnen slapen. 

Anatomicals Cruisin, slaapmasker - € 8,90

4. Smeren 
Zoals we eerder aangaven, is de lucht in een vliegtuig nogal droog. Onze huid gaat hierdoor droog en trekkering aanvoelen. Neem wat dagcrème mee in een klein potje, en smeer zo nu en dan je gezicht even in. Voor de schaamteloze bikkels: neem een hydraterende masker mee. Breng dit tijdens de vlucht aan, en verwijder de masker met olievrije gezichtswipes.

M·A·C Bulk Wipes €32,00

5. Niet teveel make-up

Less is more tijdens een vlucht, doe daarom niet teveel make-up op. Als je wenkbrauwen maar bijgetekend zijn; wenkbrauwen zijn namelijk alles bepalend voor een fris ogend gezicht. Wellicht kun je nog wat getinte dagcrème aanbrengen en een beetje lipgloss. Sla de wimpers over. Die zitten toch niet meer goed nadat je geslapen hebt met een ooglapje op. Je kunt altijd nog mascara aanbrengen als de landing wordt ingezet. 

 

6. Snacks
Fruit, nootjes, rozijnen...neem zelf zoveel mogelijk lekkere gezonde snacks mee aan boord. Zo kom je niet in de verleiding om eten in het vliegtuig te kopen, hier zitten namelijk veelal weinig voedingstoffen in.

Bon Voyage!

Bron: Careergirldaily


Deel dit artikel
Back to top