Beauty

Met deze simpele tips krijgen ook luie meiden een perfecte huid

Iedereen wil wel een mooi en glanzend huidje. Tuurlijk kan je dat bereiken door lange ingewikkelde beautyroutines te volgen. Maar heb je daar zin in? Wij in ieder geval niet! Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig als je de volgende 10 tips opvolgt.

1. Dump je washandje
Een washandje is misschien wel de grootste vijand van je gezicht. De grove structuur kan schadelijk zijn voor je huid, maar nog belangrijker...het is een ontzettend grote bron van bacteriën. Droog je gezicht liever af met een papieren zakdoekje. Dit is vrij van bacteriën en heeft een zachtere structuur. 
 
2. Spoel het gezicht af na gebruik van reiniginsdoekjes
Als je je gezicht het liefst schoonmaakt met reinigingsdoekjes, dan mag je hier wat ons betreft gerust mee doorgaan. Spoel je gezicht hierna alleen wel even af met water. Veel reinigingsdoekjes bevatten namelijk een hoge concentratie van conserveringsmiddelen die irritatie en droogheid kunnen veroorzaken. Even afspoelen is voldoende, je hoeft het gezicht niet helemaal opnieuw te wassen.


Simple Clear Skin Oil Balancing reinigingsdoekjes X 25, €4.10

3. Vervang je kussensloop 
Vervang je standaard katoenen kussensloop voor een zijde variant. Zijde heeft een gladde structuur, waardoor je niet wakker zal worden met lijnen van een kussensloop gegrafeerd in je gezicht. Toch liever een katoenen kussensloop? Kies dan voor een sloop die satijn geweven is. Satijn is een weeftechniek die bij elk materiaal toegepast kan worden, en dus ook bij katoen. Voor het maken van satijn gebruikt men de "satijnbinding". Met deze techniek kunnen garens dicht op elkaar geweven worden. Hierdoor ontstaat een soepele, gladde, glanzende stof. Welke beter voor je zal gezicht zal zijn dan een 'normale' katoenen kussensloop.

Essenza Kussensloop Filan, katoensatijn, €19.95

4. Stomen
Dit is meer een tip voor de winter, als het ijs- en ijskoud is buiten. Soms hebben we dan de neiging om meer lagen dagcrème op te smeren zodat de huid niet droog aanvoelt. Dit is niet nodig, de oplossing hiervoor is vooraf stomen. Door eerst te stomen wordt de dagcrème beter door de huid opgenomen. We horen je al denken: "Hier heb ik toch geen tijd voor?". Het kost je wellicht vijf minuutjes extra van je tijd, maar het scheelt wel wat in je portemonnee. En nog belangrijker, een huid die niet gortdroog aanvoelt.

5. Scrubben onder de douche
Geregeld scrubben is sowieso een must-do voor het verkrijgen en behouden van een glowy skin. De makkelijkste manier om je gezicht snel te scrubben is onder de douche. Je huid is dan soepeler, bovendien helpt de stoom ook bij het los laten komen van vuil in de poriën. 

Rituals Brightening face exfoliator €12.50

6. Maak je eigen mist-spray
Een mist-spray is een geweldige manier om je huid even een boost te geven gedurende dag. Maar helaas zijn ze vaak aan de prijzige kant. Probeer daarom eens je eigen mist-spray te maken, het kost je slechts een paar minuutjes. Vul een schone watersproeier met gedestilleerd water (water kun je zelf destilleren door het te koken). Voeg hierna een 10 druppels essential oil toe, et voilà...je home-made mist-spray is klaar!  

M·A·C Prep + Prime Essential Oils, €16.50

7.  Pas je slaaphouding aan
Probeer opgezwollen ogen te voorkomen door je slaaphouding aan te passen. Door ze te voorkomen hoef je tenminste geen uren voor de spiegel te besteden om ze weer aantoonbaar te maken. Zorg ervoor dat je op 1 à 2 kussens slaapt. Doordat je hoofd hoger ligt is je slaaphouding zodanig dat bloed en vocht niet naar je ogen toe stroomt, waardoor je zonder dikke ogen wakker wordt. 

8. Gebruik vooraf uitgeknipte maskers
Een masker aanbrengen vereist precisie, tijd en moet ook nog eens afgespoeld worden. Hierdoor hebben we er vaak al geen zin meer in. Een oplossing hiervoor: vooraf uitgeknipte maskers. Je hebt het binnen een seconde op je gezicht ‘geplakt’, je mag het zo lang op laten als je wilt en je hoeft je gezicht na gebruik niet af te spoelen. Easy does it!

Garnier Skin Renew Masker, €6,50

9. Gebruik zonnebrand
Sorry, maar ook al heb je geen tijd, hieraan zal je toch moeten geloven. Sowieso kun je -om tijd te besparen- een dagcrème gebruiken waar SPF in verwerkt is. Maar hiernaast is extra bescherming wel aan te raden, zodat je huid minder snel verouderd.

Clinique, Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer SPF 20, €58

10. Slapen
Het is misschien saai om te horen, maar slapen is de beste remedie. Maar daar houden wij luie dames toch van?!


Bron: Refinery29


 
Deel dit artikel
Back to top