Fashion

Designershoppen: trenchcoats

Designerkleding, we zijn er gek op. De prachtige heels van Prada, de minimalistische items van Acne, de boho rokjes van Isabel Marant en de trenchcoats van Burberry, menig bekend fashionblogger loopt er in rond, helaas laat onze bankrekening het niet altijd toe, maar eens in de zoveel tijd mag je jezelf wel verwennen met een prachtig designerstuk. Tenminste dat vinden wij.

Wij zeggen altijd maar zo: liever één kledingstuk van goede kwaliteit (met een wat duurder prijskaartje) die je jaren draagt, dan vijf items van een fast fashion keten die aan het einde van het seizoen achter in je kast verdwijnen. Je zult merken wanneer je investeert in een kwalitatief beter kledingstuk, je hier jarenlang plezier van gaat hebben. Het doet dan wel even pijn aan je portemonnee, maar hé...dan heb je ook wat.

Trenchcoats
Dit seizoen is de trenchcoat weer terug (van nooit weggeweest als je het ons vraagt). We kennen de iconische jas natuurlijk van de detective films zoals Sherlock Holmes of onze eigen Baantjer. Maar als je mode liefhebbend Nederland vraagt naar de trenchcoat komen we toch wel heel snel bij het Britse merk Burberry uit. Zij mogen zich de queen van de trenchcoats noemen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, tegenwoordig hebben ook de andere designers een eigen variant van de trench ontworpen. Verschillende bloggers, modellen en celebs zijn al met de klassieke regenjas gespot. Eén ding is zeker de trench is een musthave voor in je garderobe. En ook modebewust Nederland is gek op de trenchcoat. Bij ieder klein zonnestraaltje verschijnt de tijdloze jas in het straatbeeld. Lang, kort, zwart, groen, beige, met print, zonder print, je hebt ze in alle soorten en maten en juist daarom is de van oorsprong militaire jas voor iedereen.

Even een stukje geschiedenis: de trenchcoat werd vroeger gebruikt als officiersjas. Het was de lichtere variant van de zware wollen jassen die het leger in de 19e eeuw droeg. De naam trenchcoat werd in 1916 bedacht door de officieren. Het was een verwijzing naar de loopgraven (trenches). Doordat veel veteranen de jassen na de oorlog mee naar huis namen, verschenen de jassen in het straatbeeld.

Nu zo'n bijna 100 jaar later is de trench nog steeds razend populair. Dit seizoen gaan we voor lang, we zagen in de winter al dat de jassen steeds meer oversized werden en deze zomer mag het allemaal nog een tikje langer.

En voor die designer trenchcoats hoef je natuurlijk niet per se af te reizen naar Parijs of Milaan. Misschien wist je het al, maar het warenhuis Bijenkorf verkoopt de meest luxe merken zoals Prada, Alexander Wang, Isabel Marant Etoile, Acne Studios, Avelon, Kenzo, Givenchy en ga zo maar door. De hemel voor de fashionlovers onder ons. Word je hier al happy van? Dat snappen we, maar het wordt alleen maar beter; je kunt de designerstukken namelijk ook online shoppen! Met een paar drukken op de knop heb jij je eigen Missoni of Marc Jacobs al in je kast hangen.

Deze week hebben we onze favoriete trenchcoats voor je op een rijtje gezet, welke jas heeft jouw hart veroverd? 

Warning: een lege bankrekening ligt op de loer. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor een shopverslaving. ;)

 

Reiss, Radzy trenchcoat, €370, Bijenkorf            American Vintage, Loose fit, €119,95, Bijenkorf (exclusief online)

Karen Millen, Tailored denim trenchcoat, €199, Bijenkorf        Phase Eight, derapeerde trenchcoat, €169, Bijenkorf

Y.A.S. gedrapeerde trenchcoat, €159,95, Bijenkorf      Hugo Boss, Calira lange jas, €649, Bijenkorf

Calvin Klein, soepelvallende trenchcoat, €219, Bijenkorf        Marc O'Polo, double breasted linnen trenchcoat, €399,90, Bijenkorf

Reiss, Radzy trenchcoat in nachtblauw, €370, Bijenkorf      Saint Tropez, trenchcoat in zandkleur, €119,95, Bijenkorf

Milo, lange A-lijn jas met slangenprint, €132,96, Bijenkorf (exclusief online)         Michael Kors, halflange jas met zebraprint, €206,05, Bijenkorf

French connection, trenchcoat in zandkleur, €279,95, Bijenkorf       Milo, lange jas met oversized kraag, €174,96, Bijenkorf (exclusief online)

Deel dit artikel
Back to top