Fashion

Karl Lagerfeld schrijft letterlijk en figuurlijk modegeschiedenis

Karl Lagerfeld werkt inmiddels al 50 jaar als creative director voor het modehuis Fendi. Dit jubileum moest gisteravond natuurlijk gevierd worden in Cannes. Op het feestje lanceert Fendi ter ere van de creative director Karl Lagerfeld een boek. Het boek Fendi by Karl Lagerfeld gaat over Karl zijn tijd bij Fendi en daarmee schrijft hij letterlijk en figuurlijk modegeschiedenis. 

Het boek Fendi by Karl Lagerfeld blikt terug over de tijd van Karl Lagerfeld als creative director bij het Italiaanse modehuis Fendi. Precies 50 jaar geleden, in 1965, deed de ontwerper daar zijn intrede. Dit is dé langste zakenrelatie tussen een ontwerper en een modehuis ooit uit de modegeschiedenis!

Het feestje moest gevierd worden en daarbij mochten de muzes van Karl niet ontbreken. Onder andere modellen Kendall Jenner, Toni Garrn en Lily Donaldson waren aanwezig op de party. Karl was zelf niet echt te spreken over de lancering van zijn boek: ‘Persoonlijk kan het me allemaal gestolen worden,’ aldus de ontwerper. ‘Over het algemeen ben ik echt een tegenstander van dit soort dingen. Wat voor mij belangrijk is, is vandaag en morgen.’

Karl Lagerfeld Boek lancering Cannes Fendi
 
In het boek kun je onder andere schetsen verwachten van de ontwerper, een vraag- en antwoordsessie en een USB-stick met bestanden waarop Karl te zien en te horen is. Vanaf juli is Fendi by Karl Lagerfeld verkrijgbaar in zowel Fendi-winkels als de grotere boekhandels. Ga jij het hem halen?!
Deel dit artikel
Back to top