Beauty

Volle wenkbrauwen zijn HOT: 6 stappen om ze te laten groeien!

In 2014 waren volle wenkbrauwen de trend,...in 2015 is dat nog steeds zo. Niet gezegend met een volle bos? Of is er niets meer van je wenkbrauwen over als gevolg van de dunne wenkbrauw trend een aantal jaar geleden? Volg de volgende 6 stappen om ze weer te laten groeien!

Stap 1
De eerste stap is de wenkbrauwen met rust laten! Verstop je pincet zodat je niet in de verleiding komt. Bekijk de wenkbrauwen niet van dichtbij, en vermijd vergrootglazen. Zodra je de stoppels van dichtbij ziet kan je jezelf waarschijnlijk niet in bedwang houden. Niet doen dus. Stap 1 is misschien wel de meest lastige stap, maar houd het vol! 

Stap 2
Het kan 6 weken tot 6 maanden duren voordat de wenkbrauwen weer zijn wat ze moeten zijn. Dit is geheel afhankelijk van wat de status van jouw wenkbrauwen is wanneer je ze besluit te laten groeien. Maar tijdens het wachten kan je wel het één en ander doen om de groei te bevorderen. Scrub de wenkbrauwen lichtjes met een zachte borstel. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd, en de ‘verstopte’ haarzakjes gaan weer open, waardoor de haren weer ruimte krijgen om te groeien. Gebruik eventueel een wenkbrauw groei serum voor een extra boost.
 
Stap 3
Tijdens het groeiproces moet je ook de straat op, en waarschijnlijk heb je het gevoel dat ie-der-een naar je wenkbrauwen aan het staren is. We have news for you, het valt de meeste mensen echt niet op. En mocht een ander het toch zien, who cares. Maar voel je je toch ongemakkelijk, dan kan make-up wellicht een een uitweg bieden. Borstel de wenkbrauwen in model. Lijden ze een beetje hun eigen leven, spray dan wat haarlak over de wenkbrauwborstel en ga borstel ze nog een keer om ze te fixeren. Vul de gaten op met wenkbrauwpoeder of een potloodje. Camoufleer de dunne ‘verdwaalde’ haartjes met een concealer, zo wek je de illusie dat je geen stoppels hebt.

Shiseido Eyebrow Brush €17,00                                                                   Shiseido Eyebrow Styling Compact €31,00

Stap 4
Eet gezond en gevarieerd. Dit moet je eigenlijk sowieso al doen, maar deed je het nog niet, begin er nu dan mee. You at least owe it to your brows! Gezond eten zal bijragen aan een gezonde huid, je voelt je beter en je haargroei wordt bevorderd...en dus ook de haargroei van je wenkbrauwen. Neem eventueel wat extra vitamine B voor een boost.

Stap 5
Wachten, wachten en nog eens wachten. We weten dat het moeilijk is, maar je kan het! Rome is ook niet in één dag gebouwd. Vergeet niet dat het tot 6 maanden kan duren voordat de wenkbrauwharen voldoende gegroeid zijn.

Stap 6
Het is zover, de wenkbrauwen zijn eindelijk gegroeid. Laat ze bij een prof epileren of waxen tot een gepast (vol) model. Wij gaan op de redactie trouw elke maand naar Red Carpet Queen in Amsterdam, niemand anders mag aan onze borstels zitten! Vanaf nu is het slechts een kwestie van bijhouden. Veel plezier met de nieuwe brows!Bron: OOTDMAGAZINE


 
Deel dit artikel
Back to top