Beauty

8x Zomer beauty mythes ontrafeld

Wat moet je nou wel en wat moet je nou niet geloven als het draait om beauty mythes? Er gaan zoveel verhalen rond over wat nou wat en wat niet goed is, dus is het tijd voor wat duidelijkheid! Wij hebben 8 mythes voor je ontraadseld, waardoor jij straks helemaal beauty klaar bent voor de zomer.

De zomer is hier en we zijn graag goed voorbereid. Al helemaal als het gaat om beauty. Je wilt dat je haren en je huid er op en top uitzien en daar zullen deze antwoorden je bij helpen...

8x Zomerse beauty mythes om te weten

Beauty mythe 1: Door het gebruik van zonnebrand kun je in de zon blijven zitten

Wanneer je zonnebrand op doet, betekent dit niet meteen dat je 100% beschermd bent in de zon. Je moet nog steeds om de twee uur opnieuw smeren en zelfs als het bewolkt is, is het belangrijk dat je zonnebrand op hebt. Hoe hoog je factor ook is, het blokkeert niet alle UV-straling. Het helpt je minder snel te verbranden.

Beauty mythe 2: Je haar groeit sneller in de zomer
Heel veel mensen geloven deze mythe, maar het is nooit bewezen dat dit daadwerkelijk zo is. Je haar wordt een paar tinten lichter worden en uitdrogen in de zomermaanden, maar je haar gaat niet sneller groeien.

Beauty mythe 3: Door te zwemmen in de zee krijg je een droge huid
Zeewater is juist goed, maar omdat de huid trekkerig kan voelen na een plonsje in zout water, denken veel mensen dat het uitdroogt. Maar niets is minder waar: de zee is rijk aan magnesium en dit zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt en gehydrateerd blijft. Daarnaast is het goed voor huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis en andere ontstekingen. Het zout en de kaliumchloride in het water versnellen het genezingsproces.

Beauty mythe 4: Scheren zorgt ervoor dat je haren dikker terugkomen groeien.
Door te scheren komen je haren, korter en stomp terug, wat je haar dikker doet lijken, maar het is niet dikker. Alhoewel waxen je haar wél dunner terug laat komen.

Beauty mythe 5: Elke dag make-up dragen is slecht voor je huid
Teveel make-up op je gezicht is natuurlijk nooit goed, maar het dragen van make-up is beslist niet schadelijk voor je huid. Mits je het elke avond voor het slapen gaan braaf eraf haalt en je gezicht grondig reinigt.

Beauty mythe 6: Door je haren af te knippen komer er geen haren terug
Helemaal niet waar! Maar het is ook niet zo dat als je je haren knipt, het sneller gaat groeien. Het werkt als volgt: door de punten regelmatig te knippen, voorkomt je dat ze verder splijten en het dunner wordt of dat er meer af moet.

Beauty mythe 7: Dure producten zijn meer effectief dan goedkope producten
Er zijn zoveel producten die je kunt gebruiken tijdens de zomer, maar wanneer een product duur is betekent dit niet meteen dat deze beter is. Het draait er allemaal om hoe het product is geformuleerd, de ingrediënten die erin zitten en welke voordelen eraan zitten. Dus de prijs heeft daar weinig mee te maken.

Beauty mythe 8: Je moet elke dag je haren wassen
Dit is zeker een no go! Het is onzin en slecht om je haren elke dag te wassen. Wanneer je je haren elke dag wast, verdwijnen de essentiële oliën. Het beste is om je haar één of twee keer per week te wassen. En dan zijn er natuurlijk nog de wonderen van droogshampoo.


8x Zomerse beauty mythes om te weten
 
Deel dit artikel
Back to top