Fashion

10 manieren om je kleding duurder te laten lijken

Er zijn dames die met Primark en H&M items fantastische, high end ogende looks neer kunnen zetten. Het geheim voor zo'n geweldige stijl is geen magie, je moet gewoon weten welke dingen ervoor zorgen dat de minder dure items er ook daadwerkelijk goedkoop uitzien en welke trucjes de items juist duurder laten ogen dan ze waren. Vandaag hebben we 10 simpele tips van Celina voor je, waarmee je je kleding duurder kunt laten lijken.

#1 – Replace cheap plastic buttons
De. Ultieme. Tip. Vervang goedkope knopen met knopen die er duurder uitzien. Deze hoeven overigens niet eens duur te zijn! Je kunt fantastische vervangers vinden op Ebay of Etsy.
 

#2 – Choose a simple bag without too much hardware
Een goedkope frutsel is moeilijk om te toveren tot een duur ogend detail aan een tas. Een simpele tas is dan ook een betere keuze. In dit geval is less definitely more.

#3 – Buy cheap pumps in faux suede
Namaak suède ziet er vaak veel duurder uit dan namaak leer.
 
#4 – Buy a steamer
Kreukels kunnen alles goedkoop laten ogen. Strijken is een rot klus en veel synthetische stoffen mogen niet eens gestreken worden. Een stoomapparaat 'blaast' de vouwen en kreukels overal uit in enkel een paar minuten!
 
 
#5 – Know your fabrics
Stijl kun je faken, stoffen niet. Goedkoop stof is altijd gevaarlijk. Blijf weg van alles wat meer dan 20 procent synthetisch is. Tweed, linnen en katoen zijn goede materialen die vaak duurder ogen.
 
#6 – Get it tailored
Een goedkope blazer van Zara kan eruit komen te zien als een Stella McCartney item bij de juiste, kleine aanpassingen. Als de pasform niet perfect is, neem je goedkope item dan eerst mee langs de kleermaker voordat je hem in je kledingkast hangt. Het is het absoluut waard. Note: hoe goedkoper het kledingstuk, hoe meer budget er over blijft het aan te passen aan jouw wensen door de kleermaker.

Beeld: FOURONEOH
 
#7 – Get it in black
Een andere manier om je kleren duurder te laten lijken is je keuze in kleur. Zwart is de perfecte kleur om slanker te lijken, maar verbergt ook goedkoop ogende details.
 
#8 – Get stains out as soon as you can
Behandel een vlek direct! En vermijd traditionele vlekverwijderaars, die schadelijk kunnen zijn voor zowel jezelf als je kledingstuk, probeer alternatieven zoals azijn en bakpoeder.


Beeld: THECABLOOK
 
#9 – Take care of your footwear
Behandel je schoenen regelmatig met een uitgebreide schoonmaak en vervang de hakken. Niets oogt goedkoper dan gedragen of gebroken hakken.
 
#10 – Invest in accessories
Een fabulous zonnebril, prachtig horloge, designer tas of fantastische schoenen. Deze items zullen je outfit per direct upgraden!
Deel dit artikel
Back to top