Fashion

Tijd om je kast op te ruimen? Deze tips zullen je helpen!

Het is niet het leukste karweitje, maar het hoort er nou eenmaal bij. Je kleding kast moet een leuke plek zijn om te komen en wanneer het er netjes uitziet zal je dat een goed gevoel geven. Ook wanneer je 's ochtends voor de kast staat is het fijner om naar een opgeruimde en overzichtelijke kast te kijken, dan naar een bomvolle kast waar je nauwelijks overzicht in hebt. 

Zorg er eerst voor dat je in een goede mood bent voordat je begint. Wanneer je slechte zin hebt kan dit ervoor zorgen dat je dadelijk kleding weggooit waar je later spijt van krijgt. Als je een keer per maand je kast eventjes opruimt en bijhoudt, scheelt dat veel moeite in de toekomst en zul je er een stuk gelukkiger van worden.

1. Houd geen kleding die je niet past
Als een kledingstuk je niet past, zul je er ook nooit goed in uitzien. Hoe mooi dat ene blousje er op de hanger ook uitziet. Bovendien maakt dit je er niet een better dresser op.

2. Bewaar alleen kleding waarin je je goed voelt
Waarom zou je kleding bewaren waar je je toch niet goed in voelt? Houd alleen kleding waarvan je zeker weet dat je er goed in voelt.

3. Bewaar alleen kleding die past bij jouw figuur
Het maakt niet uit welke maat of figuur je hebt, niet elk kledingstuk zal helaas geschikt zijn voor jou. Dit geldt voor iedereen, van dik tot dun en van klein tot groot.

4. Houd je kast op orde
Het zal je veel tijd en moeite besparen als je met jezelf afspreekt eens in de maand je kast een beetje op orde te maken. Wanneer je het laat liggen tot je kast eruit ziet als een wildernis, zul je er veel meer tijd in moeten steken om het opgeruimd te krijgen, dan wanneer je het eens in de maand doet.

5. Houd alleen de kleding die er nog goed uitziet
Sommige kledingstukken zien er oud en versleten uit. Tijd om ze weg te gooien dus! Hoe moeilijk het ook soms is om tegen dat ene shirtje weg te gooien, wanneer er gaten inzitten is het tijd om er afscheid van te nemen. Je moet maar zo denken: wanneer je een kledingstuk weggooit, is het tijd voor een mooi nieuw item!

 
 
En? Hebben we je gemotiveerd? 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top