Fashion

6 tips die ervoor zorgen dat je minder geld uitgeeft!

What are we: GIRLS! What do we want: SHOPPEN! Wanneer je een vrouw bent komt er van alles bij kijken. Je houdt van winkelen, uit eten gaan, uitgaan en alle andere leuke dingen die geld kosten. Geld uitgeven aan leuke en mooie dingen voelt zo goed, dat we vaak onze spaardoelen vergeten als we een dure designer tas zien. 

Deze 6 tips gaan je helpen om je spaardoelen werkelijkheid te laten worden. Niet meer geld uitgeven aan onzin dingen als duur eten en te veel kleding. Geen excuses meer en start het sparen maar!

1. Schrijf alles op
Het is misschien old school, maar het helpt wel. Voordat je naar de winkel gaat schrijf je alles wat je nodig hebt op en houd je je aan die lijst. Zorg er ook voor dat je goed eet voordat je boodschappen gaat doen. Het is namelijk zo dat als je met een hongerige maag boodschappen gaat doen, je meer eten zal kopen dan wanneer je met een volle maag boodschappen gaat doen. 
 
2. Doe het zelf
In plaats van een high-tea buiten de deur kun je er misschien ook voor kiezen om er zelf eentje te maken/organiseren. Wees creatief and have fun! En dat allemaal terwijl je minder geld uitgeeft. 
 
3. To go cash
Wanneer je je pinpas bij je hebt ben je meer geneigd om meer geld uit te geven. Je zou denken dat het juist andersom is, maar onderzoek wijst uit dat mensen 30% minder uitgeven als ze met cash betalen. Dus plan je koopjes vooruit, neem het bedrag mee dat je nodig hebt voor de boodschappen en laat je passen thuis. 
 
4. Niet meer uiteten gaan
We zijn er allemaal schuldig aan en we houden ervan. Het is een gewoonte om te zeggen wanneer je met iemand wil afspreken: 'Oh zullen we gaan lunchen?' Je kunt jezelf een budget geven voor elke maand om daarvan uiteten te gaan. Je hebt thuis in de koelkast toch genoeg en gezonder eten liggen. En alleen boodschappen doen, wanneer je echt geen eten meer in huis hebt. Wanneer je eenmaal in de gaten hebt hoeveel geld je wel niet bespaart als je niet zo vaak uiteten gaat, dan zul je zien dat het geld besparen makkelijker wordt!
 
5. Neem je eigen lunch mee
En als verstandig bent maak je er een goede van! Je eigen lunch meenemen hoeft niet meteen te betekenen dat het saai is, wees creatief. Wanneer je zelf je lunch meeneemt bespaar je geld aan het uitgeven van onnodige eten. En het is vaak ook ongezonder om lunch te kopen.
 
6. Gebruik de 3-dagen regel
Ben je in de verleiding om een grote aankoop te gaan doen? Wacht dan eerst drie dagen voordat je daadwerkelijk de stap zet om het te kopen. Je zult je dan realiseren of de aankoop je geld écht waard is. Je impulsiviteit om iets te kopen is dan weggezakt. Als je er na drie dagen nog steeds denkt dat je het écht nodig hebt, dan koop je het!
 
7. Maak spaardoelen
Plannen is voor alle doeleinden een verstandig ding om te doen, dus begin met het maken van een spaardoel en/of spaarplan. Of het nu voor een auto is die je altijd al wilde of voor je droom bruiloft, ga er dan voor! Houd het leuk en creatief en maak een vision board voor je spaardoelen. Zet elke maand een bepaald bedrag weg op je spaarrekening. Wanneer je dan eindelijk het geld bij elkaar hebt zal het je een geweldig gevoel geven. 
 
Good luck!
 
 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top