Beauty

Dumpen, vervangen of houden: Beauty voorjaarsschoonmaak

De lente heeft officieel haar intrede gedaan, dat betekent dat het weer de hoogste tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Hierbij zien we vaak iets belangrijks over het hoofd, namelijk ons beautyplankje. Wij geven je tips over welke beautyproducten te ditchen, vervangen of te houden.

De "it" kleur, het "must-have" serum, de "kan-niet-leven-zonder" bodylotion...soms lijkt het bij het aanbreken van een nieuw seizoen alsof we weer van alles moeten kopen. Echter, van dit gehamster zal je niet gelukkig worden en je huid al helemaal niet. Je beauty stash onder de loep nemen betekent een meer gestroomlijnde, samenhangende en consistente beautyroutine. Waar je huidje vast heel gelukkig mee zal zijn! En behalve dat, het scheelt je ook weer wat centjes en ruimte op je plankje.

DUMPEN
We weten dat het moeilijk is, maar gooi weg wat je niet gebruikt. Heb je een product langer dan een maand niet gebruikt, dan is de kans groot dat je dat ook niet meer zal doen. Weggooien dus. Kijk ook naar de houdbaarheidsdatum van je producten. Gooi weg wat ouder dan een jaar is. Het gebruiken van producten die overtijd zijn kan namelijk een allergische reactie veroorzaken, en ze verliezen op een gegeven moment hun werking. Met name zonnebrandcrème verliest zijn werking na een tijdje. Schrijf eventueel zelf de aankoopdatum op de onderkant van een potje/flesje ingeval er geen houdbaarheidsdatum op aangegeven staat als je het gekocht hebt.

Hydraterende serum
Als je alleen een serum gebruikt voor extra hydratatie of een glow, dan kan je dit uit je routine schrappen bij warmer weer. Het gebruik van een reguliere dagcrème (geschikt voor jouw huidtype) is dan voldoende. De serum die je nu even niet gebruikt kan je bewaren in de koelkast. Zodra het weer herfst is tover je de serum weer tevoorschijn uit de koelkast. Let uiteraard wel op de houdbaarheidsdatum.

Rituals Intense Moisture Serum €28,50


VERVANGEN
Vervangen betekent helaas wel dat er wat centjes moeten worden uitgegeven. Het upgraden van je producten is namelijk essentieel voor het nieuwe seizoen. Vanwege het veranderende klimaat heeft je huid een andere verzorging nodig. Tot ziens zware crèmes en grove peelings...Hallo gel cleaners, gel crèmepjes en SPF producten!

 
Super scrub
Je houdt er vast van om een scrub met grove korrels te gebruiken. We have news for you. Deze grovekorrel scrub heb je bij warmer weer niet nodig, omdat we dan minder last hebben van een droge huid. Vervang de grove scrub voor een wat zachtere variant.

Kiehl's Gently Exfoiliating Body Scrub (Grapefruit) €29


Foam facewash en gel dagcrème
Vervang je crème facewash voor een foam variant. Of gebruik de crème wash alleen voor stap 1 in je schoonmaakroutine, ingeval je dit in twee stappen doet. Door het warmere weer hebben we namelijk sneller las van een vettiger gelaat. Om het gezicht in te smeren is het daarom ook raadzaam om voor een gelvariant te kiezen.

Estée Lauder Multi-Action Foam Cleanser €28              Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel in Tube €26,50

 

Handcrème en lippenbalsem met SPF
Het is belangrijk om de bovenkant van je handen te beschermen tegen uv stralen. Vervang je reguliere handcrème daarom voor één die SPF bevat. Ook de lippen kunnen wel wat extra bescherming gebruiken.


 

Clarins Fluide Anti-Taches Jeunesse des Mains SPF 15 €22,50             Bobbi Brown Lip Balm SPF 15 €23


HOUDEN
Waarschijnlijk ben je al lekker bezig met het verzorgen van je huid. Ga zo door! Schrap deze producten zeker niet van je lijstje als je ze al hebt.

Oogcrème

Wellicht overbodig te vermelden, maar als je blootgesteld wordt aan de zon, dan is oogcrème nog belangrijker dan anders. Dus heb je wat extra’s te besteden, investeer dan in een oogcrème met SPF bestanddelen. De oogcrème zonder SPF kan je voor de nacht gebruiken.

Shiseido Global Sun Care Sun Protection Eye Cream SPF 25 €33

Cleansing Brush
Op de redactie zijn we helemaal fan van de cleaning brush. Het is ongelofelijk hoeveel viezigheid er nog van je gezicht afkomt als je denkt dat het al schoon is. De borstel zorgt voor een goede dieptereiniging, waardoor je gezicht wordt super schoon wordt en lekker gaat glowen

Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush €125


Crème met vitamine C
Alles wat vitamine C bevat helpt bij pigmentatie en bescherming tegen de zon, dus ga hier vooral mee door!

 
Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base €50,00


Zo, wij zijn al gereed met onze voorrjaarschoonmaak. Wanneer ga jij beginnen?


Bron: Refinery29.com

Deel dit artikel
Back to top