Fashion

Q&A met Fashionchick Amanda van Effrink

Meet Amanda van Effrink. Deze creatieve duizendpoot werkt voor online-store en modeplatform Fashionchick. Zij is te zoet voor worden, er hangt altijd wel een wolkje van glitter of roze om haar heen. She loves; zoete waterijsjes schilderen en augurkensap drinken. Huh!? Wij vroegen deze gezellige, lieve en kleurrijke wervelwind naar haar hot's & not's, tips & tricks en dromen. We hopen dat jullie net zo vrolijk van haar worden als wij!

Wat doe je bij Fashionchick?
Bij Fashionchick ben ik verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte. Mijn functie is echt super breed, van ideeën voor producten verzinnen tot het organiseren van de launchparty. Fashionchick campagnes regelen, onze TV-commercials stylen en het ontwerpen van samenwerkingen met webshops. Ik heb onze eigen telefoonhoesjes geïllustreerd, schoenencollecties en onze sieradenlijn ontworpen. Daarnaast schrijf ik ook stukjes, doe ik aan photoshoppen, grafisch ontwerpen en noem maar op…..

Wat is er leuk  (en minder) leuk aan je job?
Het leuke aan mijn job is dat het heel afwisselend en creatief is. De ene dag ben ik aan het shoppen voor onze tv-commercial en de andere dag is het weer illustreren voor een nieuw ontwerp van een bijvoorbeeld een telefoonhoesje. Veel all-round opdrachten dus en geen dag is hetzelfde. We werken in een superleuk team en dat maakt de redactie mega gezellig.
 
Minder leuk: Dat een werkdag te weinig uren heeft!
 
 
 
In welke inspiratietrip zit jij nu?
Ik zit nu in een trip van LA, New York en Londen door elkaar. Ik ga dit weekend naar Londen, onze schoenencollectie en nieuwe telefoonhoesjes worden helemaal LA stijl en ik heb eind mei een trip naar New York gepland. Kom maar op met die Alexander McQueen expositie, Cirque le Soir party, palmbomen op Venice Beach en Mysteryland in New York!
 
Noem drie dingen die nu hot & happening zijn?
- Olaplex! Het is voor je haar. In één keer van donker haar naar blond zonder het haar te  beschadigen. Echt een wondermiddel. Zodra het in Nederland is, ga ik weer blond!
- Sokken in platform sandalen. Liefst sandalen met een fluffy voorkant à la Ashish.
- De sieraden van de afgelopen Givenchy show. Zo vet gedaan. Plus véél pluspunten voor het haar.
 
Drie dingen die echt niet meer kunnen?
- Na-aperij. Wees creatief en origineel!
- Niet goed voor jezelf zorgen en aan je gezondheid denken.
- Te weinig slapen.
 
Wat zit er nu in je tas?
M'n verfspulletjes voor mijn nieuwe illustratie-ontwerpjes.
 
 
Waar word jij blij van?
Ik word blij van het ‘Cirque le Soir' thema. I love glitter, vrolijke waterijsjes schilderen, Nicki Minaj, roze en Moschino.
 
Als je later groot bent?
Een eigen Amanda-huis vol met inspiratie, kunst, statement mode, foto’s, glitter, discoballen, een rolschaatsvloer met gekleurde lichtvlakken, muziekjes en veel roze.
 
 
Guilty pleasure: Augurkensap drinken (oepsie)
Favorite track: Moh Denebi – In Tune
Favorite book: Mijn nieuwe Mark Ryden boek van Taschen
Hang-out: CT coffee & coconut en soon BAUTZUID
Drink: Lavendel cocktail of Cava met violet
Beauty product: Chanel blush pink, Mac shimmer glow en de fig body scrub van &Other Stories
Stad: Kaapstad & Rio de Janeiro
 
Volg Amanda van Effrink op Instagram voor meer vrolijke foto's en vibes.
 
 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top