Fashion

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten als je écht geen zin hebt

Voor als je het nog niet door had; we zitten precies tussen oud en nieuw en de zomer in. Het is maart en als we aan de bak willen, dan is dit hét moment. Discipline is alles waar het om draait bij sporten, maar soms kun je het gewoon écht even niet opbrengen. Wij geven je tips om gemotiveerd te blijven!

Je hebt van die dagen dat je jezelf letterlijk naar de sportschool moet slepen. Je wilt niet. Je wilt écht niet. Maar je wilt wel dat fit for summer bikinilichaam. Dus je zult wel moeten gaan. Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten als je écht geen zin hebt? Wij geven jou 5 tips!

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten als je écht geen zin hebt1. Ga vroeg sporten
Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven, dan is tijd je grootste vijand. Hoe later het wordt, des te meer redenen en excuses heb je om niet te gaan sporten. Er gebeuren allerlei dingen gedurende dag waardoor je écht niet meer kunt gaan sporten. Maar wanneer je direct in de ochtend gaat sporten voel je je de hele dag goed en je houdt tijd over want je hoeft niet meerdere keren met jezelf in discussie of je wel of niet gaat sporten.     

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten als je écht geen zin hebt

2. Leg je sportoutfit klaar
Leg 's avonds voordat je naar bed gaat je sportoutfit voor de volgende dag klaar. Het liefst zo mooi mogelijk, alsof het een Instagram foto is. Het maakt je niet alleen alvast enthousiast over je workout, je voorkomt ook het 'ik kon mijn sportschoenen of sportbeha niet vinden' excuus. Je voelt de druk dat je moét sporten, want wanneer je niet gaat, word je herinnert aan je falen wanneer je je spullen ziet liggen. Wanneer je alles hebt klaarliggen en je hebt je ingespand om het allemaal klaar te leggen, ga je vanzelf wel. Ook omdat je aan het idee gewend bent. 

 3. Iets is beter dan niets
Voor heel veel mensen is het alles of niets. Maar met sporten geldt juist: beter iets dan niets. Alle kleine beetjes helpen namelijk. Wanneer je niet wilt gaan omdat je zoveel spierpijn hebt, ga dan naar Yoga in plaats van bodypump. En als je echt heel erg moe bent, ga dan lekker een stuk wandelen met een vriendin. Een andere tip is om naar de supermarkt verderop te gaan en je boodschappen te tillen in plaats van te rijden. Nogmaals, alle kleine beetjes helpen!

4. Verbind jezelf aan iemand
Als je het moeilijk vindt om jezelf te motiveren, is het het slimste om jezelf te verbinden aan situaties of mensen waar je niet onderuit komt. Wanneer je het sportavontuur met een vriend of vriendin aangaat, is het moeilijker om te cancelen, want je wilt niemand teleurstellen. Wanneer het om een trainer gaat, moet je waarschijnlijk evengoed betalen als je afzegt en dat is zonde van je geld! En een trainer hoort jou te motivereren dus horen er ook sancties verbonden te zijn aan het afzeggen van trainingen. Uiteindelijk is het veel gemakkelijker om wel gewoon te gaan.

sport motivatie
Foto: Instagram Candice Swanepoel


5. Draag sportkleding
Draag sportkleding. Sportkleding is nog nooit zo hot geweest. Je bent allang niet meer verplicht te shoppen bij Nike of Adidas, want H&M, Mango, Berschka, Forever21 en Hema hebben ook allemaal sportkleding. Het is gemaakt om in te bewegen en te zweten, maar ook om jou er goed en zelfverzekerd eruit te laten zien. Daarnaast heeft sportkleding een psychologisch effect, wanneer je activewear draagt, word je ook actiever. Het is een mindset. 
 

Deel dit artikel
Back to top