Beauty

8 trucjes om je vajayjay healthy te houden

Het blijft een onderwerp waar we niet graag of gemakkelijk over praten: de vagina. Dan maar erover lezen toch? Wij hebben 8 trucjes voor je hoe je je vagina healthy houdt. Van sommigen ga je wellicht raar opkijken. Vooral van nummer 1 en 7!

8 trucjes vagina

1. Gebruik knoflook om infecties tegen te gaan. 
Are you kidding me? Nee helaas, het blijkt toch echt waar te zijn. Knoflook gaat namelijk gisting tegen, dus wanneer je een teentje knoflook daar 'beneden' aanbrengt doet het blijkbaar wonderen bij het doden van infecties.
 
2. Stay hydrated. 
Wanneer je te weinig drinkt krijg je als reactie daarop een droge mond. Hetzelfde geldt dus ook voor je vagina. Oja en good to know: water vermindert ook de vervelende geurtjes.
 
3. Gebruik deodorant om uitslag na het scheren te voorkomen.
We kennen het allemaal wel; jeuk na het scheren. Door ongeparfumeerde deodorant op je huid te smeren, wordt de kans kleiner dat je jeuk krijgt na het scheren. Belangrijk! Zorg er wel voor je echt ongeparfumeerde deo gebruikt en dat je het niet in je vagina smeert, maar aan de buitenkant.
 
4. Simsalabim, gebruik toverhazelaar. 
Nu vraag je je vast af, what the F is toverhazelaar? In het Amerikaans wordt het ook wel eens 'witch hazel' genoemd. Hierdoor wordt je jeuk minder, omdat het ervoor zorgt dat je poriën krimpen gelijk na het scheren. Het kan wel een beetje gaan branden. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. 
 
5. Drink ananassap voor een frisse geur. 
Het is niet wetenschappelijk bewezen dat dit écht zo is, maar veel vrouwen beweren dat door het drinken van ongezoete ananassap de geur van hun vagina veranderde. En dat willen we natuurlijk allemaal, want dit betekent weer een zorg minder. Trouwens, wist je dat juist asperges, rood vlees en sigaretten zorgen voor een minder frisse geur. 
 
6. Gebruik een condoom.
Naast de bekende redenen voor het gebruiken van een condoom, is het gebruik van een condoom beter dan andere voorbehoedsmiddelen voor de gezondheid van je vagina. Wetenschappers beweren dat het beter is om de zaadlozing van de man uit je vagina te laten, omdat de pH-waardes van je vagina en het zaad niet overeenkomen.
 
7. Wilt u yoghurt op uw tampon?
Are you kidding me? Nee, dat doen we helaas niet. Om de symptomen van een schimmelinfectie te verzachten kun je op de top van je tampon een theelepel yoghurt doen. Hierbij moet je er wel opletten dat het natuurlijke yoghurt is en niet kwark yoghurt. 
 
8. Hallo dokter.
Voelt er iets toch niet goed? Ga dan naar je huisarts en praat erover. Je hoeft je nergens voor te schamen. Geen één huisarts zal ergens raar van opkijken. 
 

 

Bron: Cosmopolitan.com

Deel dit artikel
Back to top