Fashion

Krijgen de Victoria's Secret Angels te weinig betaald?

Deze week kregen we te horen dat Victoria's Secret Angels Karlie Kloss en Doutzen Kroes gestopt zijn als Angel. Na hun vertrek zijn er allerlei geruchten ontstaan over wat nu de échte reden zou zijn van hun vertrek en hoe de toekomst van het merk eruit ziet.

Eén van de geruchten zou zijn dat de modellen te weinig betaald krijgen als Angel. De Angels van nu zouden niet meer de miljoenen betaald krijgen als Gisele Bündchen vroeger kreeg. De geruchten gaan dat het salaris van nu, $100.000, niet meer genoeg zou zijn om de kosten te dekken van de uitgebreide reizen en het promotiewerk dat wordt gevraagd van een Victoria's Secret Angel.

angels te weinig betaald

De chief marketing officier van Victoria's Secret, Ed Razak, legde uit dat het vertrek van Doutzen Kroes kwam doordat ze ergens anders een mooie kans aangeboden kreeg. Hierdoor kon ze haar plichten als Angel niet meer combineren.Over Karlie Kloss legde hij uit dat het voor haar niet mogelijk was om naast Angel ook nog andere ''talloze toezeggingen'' in andere gebieden te doen. doutzen kroes


Dus zou het misschien dan over tijd én geld gaan? Natuurlijk geeft het bedrijf geen informatie vrij over de contracten van de modellen, maar er wordt wel gezegd dat de Angels 50 dagen per jaar moeten vrijhouden voor het werk als Angel. Deze 50 dagen kunnen overal in het jaar vallen en het gaat om werk als het bijwonen van winkel lanceringen, promoties van producten en het schieten van campagnes en catalogussen. Dit lijkt misschien weinig voor een zes-cijferig salaris, maar deze 50 dagen kunnen voor sommige modellen wel betekenen dat ze kansen kunnen missen op ander werk of op persoonlijk vlak, zoals studeren en reizen.

Misschien zijn Kloss en Doutzen wel niet de laatste die zullen vertrekken. Wie zullen hun plekken opvolgen en welke Angels zullen er nog meer vertrekken? De tijd zal het leren, maar één ding blijft zeker. Iedereen wil nog steeds diep van binnen, ongeacht het salaris, een Victoria's Scret Angel zijn.

 

Beeld: Getty

Deel dit artikel
Back to top