Fashion

Bijzondere samenwerkingen voor MOAM collective 2015

Na de succesvolle eerste editie van MOAM collective start begin 2015 een nieuwe groep jonge designers aan de tweede editie van MOAM collective. Vijf getalenteerde designers vanuit verschillende academies in Nederland werken tezamen aan één collectie die ze midden 2015 zullen presenteren aan de buitenwereld.

MOAM is een multidisciplinair platform, opgericht door Martijn Nekoui, dat jong creatief talent koppelt aan iconische namen uit de Nederlandse mode-industrie. MOAM werkte onder andere samen met Viktor&Rolf, Frans Molenaar, HEMA, Doutzen Kroes, FOAM en de Bijenkorf.

Voor deze tweede editie heeft het team van Stichting MOAM vijf jonge designers geselecteerd. De designers van MOAM collective 2 zijn Anbasja Blanken (HKU), Barbara Langendijk (ArtEZ), Maartje Peeters (AMFI), Tijme Veldt (Rietveld) en Hanna Wouda (KABK).

Het collectief wordt gecoacht door de grote namen uit de Nederlandse industrie. Nieuwe namen die zich dit jaar inzetten voor MOAM zijn onder andere Viktor&Rolf, KLM en Philips. Dit jaar zal het proces in het teken staan van innovatie, duurzaamheid, craftmanship en samenwerken.

Vijf maanden lang zal het collectief innig samenwerken aan één collectie; bestaande uit 24 looks voor man en vrouw. Van conceptontwikkeling tot collectiepresentatie; het gehele traject wordt afgelegd door het team zelf. In de zomer van 2015 wordt de collectie getoond door middel van een catwalkshow in Amsterdam aan genodigden en de buitenwereld.

Deel dit artikel
Back to top