Beauty

15 redenen om warm water met citroen te drinken

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en dus citrusvruchten met enorm veel beauty en gezondheidsvoordelen. Niet alleen geeft citroen je een mooie glow van binnenuit, maar uit onderzoek blijkt ook dat het bijdraagt aan gewichtsverlies op langer termijn. Dit soort oppervlakkige trucjes van citroen zijn mooi meegenomen, maar nog belangrijker is dat citroen slechte bacteriën doodt en gifstoffen afvoert uit het lichaam. En de beste manier om het te drinken is warm en in de ochtend. 
 
Warm water met citroen is de perfecte wake-me-up. DIt komt omdat het de spijsvertering al meteen aan het werk zet, wat één van de redenen is waarom mensen zweren bij 'ontbijt is de belangrijkse maaltijd van de dag.' Zo worden alle stofjes die 's nachts zijn gecreërd en gifstoffen die zijn gevormd meteen uit het lichaam gespoeld. En dit op een lege maag waardoor je je ook daadwerkelijk energieker zal voelen. 
 
Één glas met citroensap heeft slechts 25 calorieën en is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, vitamine A en pectin. Dit vind je ook in pruimen en is DE manier om constipatie én diarree te voorkomen.
 
De reden waarom we citroen op bijvoorbeeld appel en avocado doen om te voorkomen dat het bruin wordt, is omdat het een anti-bacteriele werking heeft die in ons lichaam net zo goed werkt!
 
 
- Je immuunsysteem wordt versterkt waardoor de kans dat je infecties oploopt en ziek wordt kleiner wordt
 
- De natuurlijke maagzuren in je lichaam blijven in balans waardoor je eten effectief kan worden verwerkt (en ook sneller) 
 
- Hierdoor worden vet, lactose en koolhydraten uit eten ook beter verwerkt door citroen
 
- Als je verkouden bent zal je sneller beter worden omdat de 'zieke' bacterieën sneller uit je lichaam worden afgevoerd
 
- Het hoge kalium gehalte in citroenen draagt bij aan gezonden breincellen
 
- Als je last hebt van pijn of infecties rond je gewrichten worden die sneller verholpen doordat citroen de zuren die daar ontstaan tegengaan
 
-Je lever wordt versterkt (heel erg goed voor een hang-over...) omdat het energie naar de lever stuurt door leverenzymen te creëren
 
-Als je last hebt van maagzuur is citroen juist goed ook al lijkt dit een slecht idee, het zijn namelijk goede natuurlijke zuren die de nare zuren in je maag tegen gaan
 
- Zeg bye bye tegen acne door citroen te drinken en citroen kan zelfs met langdurige inname helpen tegen de vorming van rimpels 
 
- Citroen is goed voor de gezondheid van je ogen en gaat problemen met de ogen tegen
 
-Het is waanzinnig goed na een work-out om de lichamelijke zouten en electrolyten weer in balans te krijgen
 
Het is een aanrader om in de ochtend (en door de dag) water met citroen te drinken wat niet te koud is omdat dit vermoeiend voor je lichaam is om op te warmen. Dit kost extra energie terwijl je juist wilt dat deze cocktail je energie geeft!
 
 
Deel dit artikel
Back to top