Fashion

Kim Feenstra voor Jan Taminiau couture in Parijs

Jan Taminiau zet de vrouw neer als superheld. De Nederlandse ontwerper showde afgelopen maandag zijn couture collectie tijdens de Paris Fashion Week. Locatie: De Nederlandse ambassadeurswoning in hartje Parijs.

Taminiau liet zch inspireren door de stripboeken van Marvel. Zijn collectie 'Marvelous', is een ode aan het vrouwenlichaam. Met deze collectie roept hij op al onze vormen te omarmen. Dit doen wij natuurlijk het liefst in een Jan Taminiau jurk.

"Use your strength, ‘Celebrate the fact that you are a woman, and I will gladly celebrate with you’. Enjoy my world of one ultimate superwoman", aldus Jan Taminiau

Naast het typische Taminiau handwerk zie je veel verwijzingen naar stripboeken. De bekende, boom, boom, pow gesprekswolkjes komen voorbij als details op de jurken. De modellen dragen heroïsche, fel gekleurde pruiken. Zoals model Kim Feenstra met haar gitzwarte coupe. Kim, die ook niet op haar mondje is gevallen, maakt daarom een uitstekende Taminiau powervrouw.

Taminiau toonde zijn collectie aan een select gezelschap. Hij presenteerde zijn ontwerpen zelf aan zijn publiek, wat hem de gelegeheid gaf zijn ontwerpproces uit te leggen. "Er zit zo ontzettend veel handwerk in mijn designs. Als je dat niet weet, zie je een jurk met een print. Door te vertellen wat ik heb gemaakt, hoop ik dat iedereen net zo verliefd word op de jurken als ik”, vertelde Jan Taminiau aan De Telegraaf

Beeld: Gio Staiano via Taminiau press

Deel dit artikel
Back to top