Beauty

Is cafeïne dé oplossing voor dun haar?

De betekenis van schoonheid verschilt enorm per land, cultuur en tijdsbeeld. Toch zijn er twee schoonheidsidealen die universeel overeenkomen; een jong-uitstralende egale huid en gezond mooi haar. Niet alleen vrouwen maar ook mannen zijn vaak op zoek naar manieren om hun haar glanzender, dikker, langer, gladder of vol volume te behouden of krijgen. Na veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat onze favoriete wake-me-up ook erg goed werkt voor mooier haar. 

Haargroei
In 2007 kwam uit een intensieve studie van The International Journal of Dermatology naar voren dat het haar van mannen door stimulatie van cafeïne niet alleen minder uitviel, maar ook een stuk harder ging groeien. Kort geleden kwamen Duitse wetenschappers er ook achter dat vrouwen zowel als mannen veel baat hebben bij het gebruik van een cafeïnerijke formule op het haar. Hieruit bleek dat het haar maar liefst 25 procent sneller groeide, wat op termijn een enorm verschil maakt.

Cafeïne
Cafeïne werkt stimulerend op het haar omdat haarzakjes niet doodgaan en ook niet op 'inactief' overgaan -wat normaal is omdat haar altijd weken van groei en 'stilstand' doorgaat. Wat ook opvallend uit dit onderzoek naar voren kwam is dat het haar van vrouwen nog beter reageert op de formules dan het haar van mannen. In Amerika zijn producten met een hoog cafeïne gehalte nog niet verkrijgbaar, maar gelukkig hebben we in Europa een aantal producten die een hoog genoeg cafeïne gehalte hebben om ons haar daadwerkelijk te stimuleren. Plantur 39 Caffeine Treatment is hier een voorbeeld van en is bij veel drogisten en apotheken te koop.
 
NB! Koffie drinken is heerlijk, maar bevordert de haargroei niet, omdat het te weinig cafeïne bevat... Bummer!
 
 
Deel dit artikel
Back to top