Fashion

Goede voornemens vs. de realiteit

Goede voornemens, wie heeft ze niet. We maken het leven een stuk moeilijker door jaarlijks onszelf van allerlei dingen te verbieden, om vervolgens na een paar weken een middelvinger naar deze voornemens op te steken. Dus laten we meteen eerlijk tegen onszelf zijn. Want we weten allemaal hoe het in maart staat met het voornemen: 'Ik ga minimaal drie keer per week naar de sportschool'..

Let's face it girls, de sigaret wordt niet je grootste vijand, de sportschool wordt niet je tweede thuis en die superfoods worden ook dit jaar niet goedkoper. Dus waarom jezelf (en anderen) voor de gek houden als we allemaal weten hoe het jaar eindigt? Om jezelf een hoop teleurstellingen te besparen zetten wij alvast de meest voorkomende voornemens die we toch niet nakomen voor je op een rijtje.

 

In vorm komen voor de zomer

Je voornemen:

2015 is het jaar dat je in vorm komt. Deze zomer kun je dan eindelijk als een ware Pamela Anderson op het strand huppelen. Je zult de mannen met je killerbody van je af moeten slaan. Say hello sixpack. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Vanaf 1 januari schaf je een sportabonnement aan om vervolgens minimaal 4 keer in de week te gaan sporten. Je koopt de mooiste sportkleding en een paar goede hardloopschoenen mogen natuurlijk niet ontbreken. Het is toch een investering? Je haalt je fiets weer te voorschijn en bent van plan de auto te laten staan. Is ook meteen goed voor het milieu. Op donderdagavond ga je in plaats van voor de tv hangen hardlopen en misschien ook maar eens een yoga lesje pakken? Ook goed voor de geest toch? Ook maak je voor jezelf een lijstje: 's morgens 20 x squatten, 30 x buikspieroefeningen en 15 x opdrukken. Dit herhaal je natuurlijk in de avond. Die buns of steele komen er niet vanzelf.

Wat er daadwerkelijk gebeurt:

Je schaft met al je enthousiasme een veel te duur sportabonnement aan. Je gaat op 2 januari in je fashionable sportoutfit naar de sportschool. Dit was je grootste fout ooit, het lijkt wel een mierenhoop. Alle apparaten zijn bezet en als dan eindelijk de loopband vrij komt, besef je hoe slecht je conditie is. Na twee minuten rennen kun je niet meer. Je hoofd is vuurrood en je kleding is drijfnat. Je voelt je bekeken door alle sportieve fanatiekelingen die hier zeker niet voor het eerst komen. Die zien we nooit meer terug..

Minder tijd besteden aan social media 

Je voornemen:

Dit jaar worden we socialer. Maar dan niet via Facebook, Twitter en Instagram. We gaan in het echt met elkaar communiceren, bellen elkaar meer en komen vaker bij elkaar langs. In de trein horen we niet alleen maar tikkende geluiden, maar gaan we gezellig met elkaar praten. We hebben Facebook helemaal niet nodig. Waarom niet gewoon verwijderen dan? Je gaat met al je vrienden de discussie aan dat social media overbodig is, dat onze privacy wordt geschonden en we er associaal door worden. Als jij Facebook verwijdert dan moeten zij dat toch ook? Zonder al jouw leuke foto's en grappige comments is er toch niks aan?

Wat er daadwerkelijk gebeurt:

Je post drie weken lang dramatische berichten dat je binnenkort jouw Facebook account gaat verwijderen. Maar telkens als je naar de verwijder knop wilt gaan, houdt iets je tegen. Wat als je wordt buitengesloten van de online wereld? Wat als je nergens meer bij hoort? Wat als.. Uiteindelijk scrap je het voornemen. We leven 2015 toch? Fack it. 

Gezonder eten

Je voornemen:

Geen fastfood, suiker, alcohol en koolhydraten meer! Vanaf nu alleen maar superfoods (want dat zou volgens internet super goed voor je zijn, vandaar het woord 'super' food. Je maakt een heel dieet met alleen maar gezond eten. 's Morgens een bakje Griekse yoghurt met lijnzaad en blauwe bessen, ' s middags een cracker met avocado en een zakje wortels en 's avonds een quinoasalade. Natuurlijk leg je al dit gezonde eten wel even vast voor Instagram. #healthyfood #superfood #quinoakut

Wat er daadwerkelijk gebeurt: 

Vol goede moed ga je met je boodschappenlijstje naar de Albert Heijn. Superfood hier superfood daar, oh wat zal je gezond worden. Wanneer je bij de kassa aan komt besef je pas wat je allemaal hebt ingeladen. 'Ik moet hoeveel betalen?' Holy shit, dit zag je niet aankomen. Dit is net genoeg eten voor 2 dagen. En je moet nog twee weken voor dat je weer geld gestort krijgt. Naja dan maar wat minder kleding kopen, je moet er iets voor over hebben. Wanneer je thuis aankomt ga je meteen aan de slag met je boodschappen. Uiteindelijk heb je het voor elkaar gekregen, er ligt een quinoasalade op je bord. Op de verpakking zag het er toch iets lekkerder uit, maar hé je mag iets niet van de buitenkant beoordelen. Na twee happen moet je het dan toch toegeven, dit smaakt nergens naar. Op dat moment komt je huisgenoot binnen: 'wij gaan pizza bestellen, wil je ook?'. Doei dieet.

Minder gaan drinken

Je voornemen:

Dit jaar ga jij jezelf niet voorschut zetten tijdens de nieuwjaarsborrel met je collega's, word je niet getagd in dronken foto's, hoef jij je geen zorgen te maken over de berichtjes die je 's nachts verstuurt, zul jij niet degene zijn die pass-out gaat tijdens het huisfeestje van je beste vriendin en ben jij niet de persoon die alles onder kotst tijdens het familiediner. Nee dit jaar wordt alles anders. Je gaat drinken met mate. Niet alleen is dit beter voor je status ( die op het moment dat meisje dat altijd dronken is), maar ook voor je lever. Die heeft de afgelopen jaren flink wat te verduren gehad..

Wat er daadwerkelijk gebeurt:

Je vriendinnen vragen of je mee naar de kroeg gaat, eigenlijk wil je niet, maar ze hebben je toch overgehaald. Je vriendinnen gaan thuis indrinken, maar jij besluit dat het verstandiger is om later met ze in de kroeg af te spreken. Geen verleidingen. Je zweert dat je niet meer dan twee drankjes drinkt. Tot je in de kroeg aan komt. Waar je bang voor was gebeurt, iedereen om je heen is dronken. Van de muziek moet je het ook niet hebben, het blijkt Hollandse avond te zijn. Shit wat nu. Om toch maar een beetje in de stemming te komen bestel je maar een drankje.. of twee.. of.. Hoe de avond eindigt kun je wel raden..

Stoppen met roken

Je voornemen: 

Vanaf 1 januari geen sigaretten meer! Maar echt, roken is zo 2014. Het kost je handen vol geld, het is slecht voor je gezondheid, je moet iedere dag gezeur van je moeder aan horen over wat roken met je doet en je moet overal buiten in de kou gaan staan. O ja en steeds meer mannen vinden het een afknapper. Waarom ben je niet veel eerder gestopt? Je bent niet eens verslaafd, je rookt hooguit een pakje per dag. Dit gaat je makkelijk lukken, gewoon geen sigaretten meer kopen en klaar.

Wat er daadwerkelijk gebeurt:

Dag één gaat prima. Je hebt af en toe de neiging een sigaret op te steken, maar je hebt jezelf onder controle. Je kunt dit. Vol zelfvertrouwen ga je naar school, wanneer je vrienden vragen of je mee gaat roken wijs je ze trots af. 'Ik ben gestopt'. Je vrienden gaan naar buiten en jij blijft alleen achter. Shit waar moet je nu gaan zitten? Al je vrienden roken. Dan maar even glimlachen naar je klasgenoten. Het echte probleem begint pas op vrijdagavond. Na een week stress en onwennigheid kun eindelijk stoom afblazen in de club. En gelukkig mag daar niet gerookt worden, dus geen verleidingen.Tot dat je jouw ex ziet staan met een veel te knap meisje. Je moet hier weg. De enige uitweg? Het rokershok. JE MOET EEN SIGARET EN WEL NU! Even was je vergeten dat de leukste mensen altijd in het rokershok zitten. Misschien volgend jaar stoppen dan maar?

Vaker naar college gaan

Je voornemen:

Dit jaar geen zesjes mentaliteit. Je gaat voor minimaal een acht. Je zal je klasgenoten eens laten zien wat je allemaal in je hebt. En wat denk je van die docent die zei dat je nooit succesvol zal worden? Je zal iedereen verstelt laten staan met je nieuwe mentaliteit. Om te beginnen moet je dan natuurlijk wel naar college gaan, anders neemt niemand je serieus. Dus vanaf nu skip je geen lessen meer, daarbij ga je vaker naar de bibliotheek om te studeren en maak je al je huiswerk. Misschien ga je zelfs wel cum laude slagen dit jaar?

Wat er daadwerkelijk gebeurt:

De eerste schooldag van het nieuwe jaar zit je netjes optijd vooraan in de les. Je hebt de dag ervoor zelfs je huiswerk gedaan. Je bent trots op jezelf. Iedereen kijkt je verbaasd aan, maar dat is juist de bedoeling. Een paar dagen later is het stap avond, je had al afgesproken met je vrienden naar de kroeg te gaan dus dit kun je niet meer afzeggen. Maar morgen geeft de docent een samenvatting van alle lesstof. Dan maar een paar drankjes doen en om 1 uur lekker in je bedje liggen. Dan ben je zeker fit genoeg om naar de les te gaan. Een paar drankjes werden er meer en meer en toen opeens was het 5 uur. SHIT! Je komt thuis ploft op bed en valt in een diepe slaap. De volgende ochtend gaat je wekker om 7 uur. Dat gaat hem dus niet worden vandaag en je draait je nog een keer om. Een 5.5 is ook een voldoende toch?

 

Dus wat zijn jouw voornemens voor 2015?

 

 

 

 

 

Bron: Giphy.com

Deel dit artikel
Back to top