Fashion

DIY: bikerjacket met lammy kraag

Het is vandaag 1 januari 2015, een nieuw begin, een nieuw jaar. Dat betekent dat je vast van allerlei goede voornemens voor jezelf hebt bedacht. Is één daarvan toevallig dat je minder geld aan kleding wilt gaan uitgeven? Of dat je creatief aan de slag wilt gaan? Komt dat even goed uit, want wij hebben een gloednieuwe DIY voor je klaar staan.

En aangezien je vandaag vrij bent, kun je meteen gaan beginnen. We hebben weer een geweldige DIY van A pair & a spare gevonden. Geneva Vanderzeil (de oprichtster van de blog) laat ons zien hoe we binnen een paar stappen zelf een lammy kraag op een bikerjack kunnen zetten. Wij zijn nog steeds verbaasd hoe makkelijk je dit zelf kunt maken. Deze DIY is ideaal voor als je een keer wat anders wilt met je leren jasje. En het fijne er aan is dat je de lammy kraag weer heel makkelijk van je leather jacket af kunt halen. Zo kun je dus afwisselen aan de hand van je outfit, dit willen we toch allemaal? Dus nu snel die handen uit je zakken en aan de slag!

Dit heb je nodig:

  • een stuk schapenwol
  • een clipoorbel met een platte bovenkant
  • naald en draad/ naaimachine
  • spelden
  • sterke lijm (voor de clipoorbel)
  • schaar
  • een groot stuk papier
  • potlood

1. Pak het stuk papier, leg het op de kraag van het leren jasje en teken de omlijning van de kraag aan de linkerkant over. Je kunt de vorm zelf bepalen, maar zorg wel dat de kraag die je zelf gaat maken groter is dan de bestaande kraag.

Knip nu de getekende kraag uit.

Leg de papieren kraag nog een keer naast de kraag van je jasje om er zeker van te zijn dat de maten juist zijn.

Vouw je stuk schapenwol precies dubbel zodat beide stukken even groot zijn. Nu speld je de papieren kraag vast op de schapenwollen stof en knip je hem uit. Dit doe je dubbel zodat je twee kragen hebt met precies dezelfde afmetingen.

Vervolgens leg je de twee kragen op elkaar en speld je ze vast aan elkaar. Zorg dat er één centimeter tussen het uiteinde van de kraag en de spelden zit.

Nu kun je met de naaimachine of de goede naaisters onder ons met naald en draad aan de slag. Zorg wel dat je het beginstuk open laat zoals onder is afgebeeld.

Nu draai je de kraag binnenstebuiten zodat je de lammy stof ziet.

Vervolgens maak je met lijm aan de achterkant (aan de binnenkant) van de kraag de clipoorbellen vast. Zorg dat de clipoorbellen zo vast zitten dat je de lammy kraag aan de leren kraag vast kunt zetten.

Tadaa! Je hebt nu je eigen lammy kraag gemaakt.

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top