Beauty

8 mascara fouten die veel vrouwen maken

Mascara is een van onze favoriete make-up artikelen. Het geeft je ogen meteen een frissere look en het maakt je wimpers mooi lang en gekruld. Toch maken veel vrouwen, en wij zelfs soms ook, fouten met mascara die niet gemaakt hoeven te worden. Lees snel verder welke fouten dat zijn, en uiteraard hebben wij de bijpassende oplossingen voor je. 

1. Je pompt lucht in de mascara
Veel mensen pompen lucht in hun mascara voordat ze deze aanbrengen. Dit zorgt er echter voor dat de mascara sneller uitdroogt en je hem dus minder lang kunt gebruiken. Dit kun je verkomen door het borsteltje met een draaiende beweging in en uit de mascara te halen.

2. Je veegt jouw mascara niet af
Als je je mascara gaat gebruiken is het handig om je borstel even langs het randje van je mascara te halen. Zo zorg je ervoor dat er geen klontjes in je wimper komen.

3. Je begint niet met een waterproof laagje
Emotionele of regenachtige dag voor de boeg? Breng eerst een laagje waterproof mascara aan op je wimpers. Dit zorgt er daarnaast voor dat de krul in je wimpers extra goed blijft zitten.

4. Je brengt jouw mascara recht aan
Als je je mascara recht aanbrengt, komt er niet op alle wimpers een even dik laagje. Het is daarom veel beter om te zigzaggen. Dit geeft je wimpers extra volume en lengte.

5. Je brengt niet genoeg laagjes aan
Veel vrouwen brengen maar twee laagjes mascara aan. Maar als je echt die volle wimpers wilt hebben, zul je toch echt meerdere laagjes aan moeten brengen. Denk aan drie tot vijf laagjes. (Denk hierbij aan de vorige tips: breng eerst een laagje waterproof aan en veeg je borsteltje af aan het randje.)

6. Je spreidt de wimpers niet
Soms plakken de wimpers -wat onwijs irritant is- aan elkaar door de laagjes mascara. Dit los je snel op door nadat je de mascara opgebracht hebt, een dun borsteltje (zoals een wenkbrauwborsteltje) over je wimpers te halen zodat deze mooi gespreid worden.

7. Je haalt mascara foutjes meteen weg
Het gebeurt iedere vrouw wel eens: een veeg mascara op je ooglid of onder je onderwimpers. Afgrijselijk natuurlijk, maar wacht even voordat je het meteen weg veegt. Het is namelijk veel beter om de mascara eerst op te laten drogen. Anders veeg je het uit en gaat de rest van je make-up ook in de war.

8. Je gebruikt de mascara te lang
Last but not least, een fout die té veel vrouwen (wij zelf soms ook) maken: je mascara te lang bewaren of gebruiken. Mascara's die al open gemaakt of gebruikt zijn kun je niet langer dan zes maanden bewaren. Daarna zijn ze vaak uitgedroogd of over datum, wat niet goed is voor je wimpers.

 

 

Bron
Bron

Deel dit artikel
Back to top