Beauty

De 9 grootste beautytrends van 2014

Trends komen en gaan. Herinner je je de paarse lokken van Nicole Richie nog? Of de flash tattoo's van Beyonce? Voordat we het nieuwe jaar inluiden blikken we nog even terug op 2014: wat waren de grootste beautytrends van het afgelopen jaar?

Gekleurd haar
Hoewel felgekleurd haar een aantal jaar geleden nog not done was, liepen in 2014 steeds meer celebs en bloggers rond met gekleurde lokken. Kozen we in het voorjaar nog voor lieflijke pasteltinten (vooral roze en paars waren populair), in de zomer gingen we voor voor felle, hardere kleuren.

gekleurd haar trend

Beeld: Instagram

#Wokeuplikethis
Beyonce zette de trend met haar hit 'Flawless' en vervolgens poste zo'n beetje iedere celeb (van Kim Kardashian tot Cara Delevinge) een 'iwokeuplikethis' selfie met een vlekkeloze huid en perfecte lokken. Godzijdank postte Lena Dunham gewoon een selfie van de werkelijkheid...

wokeuplikethis

Beeld: Instagram

Flash tattoo's
En het is weer Beyonce die de trend zet... Vroeger waren we enorm fan van plakplaatjes, maar we hadden nooit gedacht dat ze ooit terug zouden komen. Dat gebeurde afgelopen zomer, gelukkig wel in een een flashy vorm. De goud- en zilverkleurige plakplaatjes waren het ideale accessoire op Ibiza, of welk ander zonnig oord dan ook...

flash tattoo's

Beeld: Instagram

Baby-bun
Meestal komen haartrends rechtstreeks van de catwalk, maar deze stoere hairdo kwam rechtstreeks van straat. Een baby-bun is super simpel en ideaal voor als je je haren uit je gezicht wilt houden. Wij hopen stiekem dat ie ook volgend jaar zomer nog even meegaat...

baby bun how to

Beeld: Nasty Gal

No make-up look
Afgelopen jaar werd er steeds minder make-up gespot op de catwalk. Blijkbaar zijn we klaar met de nepwimpers, extentions en lagen make-up. Een klein likje foundation en een bronzer is genoeg. Marc Jacobs ging nog een stapje verder en introduceerde de zero make-up look. Een ding is zeker: 2014 was het jaar van de natural beauties.

no make up

Beeld: Rush magazine, Pinterest

Big brows
Volle wenkbrauwen it is! We mochten in 2014 dan wel weinig op ons gezicht smeren, op onze wenkbrauwen willen we juist meer! Laten groeien en bijtekenen dus.

grote wenkbrauwen

Beeld: Topshop, Instagram, Vogue

Geen shampoo
We gaan ons haar steeds minder vaak wassen, want daarvan wordt je haar veel mooier. Sommige vrouwen wassen hun haar zelfs maanden niet meer, een fenomeen dat de No-Poo wordt genoemd. Ook wij bij Fashionscene proberen nog steeds ietsje vaker een wasbeurtje over te slaan.

nooit meer haren wassen

Beeld: Urban Outfitters

De lob
De lob (long bob) kunnen we zonder twijfel bombarderen tot het kapsel van 2014. Enorm veel celebs en bloggers knipten afgelopen jaar hun haar af tot een bob of lange bob. Van Jourdan Dunn tot Lauren Conrad en Karlie Kloss. Wij denken dat we dit kapsel in 2015 nog veel meer gaan zien...

the lob

Beeld: Instagram

Grijs haar
Naast de gekleurde lokken van veel celebs mag grijs haar ook niet in dit rijtje ontbreken. Met dank aan Rihanna, Pink, Ellie Goulding, Kylie Jenner en de Nederlandse Linda Tol.

grijs haar

Beeld: Instagram / Linda Tol

 

Wat was jouw favoriete beauty trend van het afgelopen jaar?

Deel dit artikel
Back to top