Beauty

Zo fix je gemakkelijk je gebroken make-up

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt; je favoriete oogschaduw, blush of bronzer laat je vallen en net zoals je iPhone schermpje breekt het in honderden stukjes: rommelige boel en make-upje weg...

Je kunt proberen de poeder terug schrapen in het doosje en het doosje vervolgens laten staan in je badkamer om hem alleen thuis op onhandige wijze nog te gebruiken. Wij hebben deze super simpele manier gevonden om je make-up te redden en weer een mooi schoon doosje make-up terug te krijgen!

Wat je nog hebt:
- Alcohol (...niet tequila maar pure alcohol van bijvoorbeeld de drogist)
- Iets om mee te roeren (je kunt de achterkant van een make-up kwast ook gebruiken)
- Wcpapier/tissues
- Een mes

1. Als je zo veel mogelijk poeder terug in het doosje (of een nieuw bakje) hebt vergaart leg je het op een tissue om te voorkomen dat je alcohol ergens anders op morst.

2. Het verschilt natuurlijk per poeder en hoeveelheid makeup hoeveel alcohol je gebruikt maar de bedoeling is dat de mix niet te waterig wordt maar een creamy substantie krijgt. Begin met een paar druppels en bouw het al roerend op.

3. Gebruik je kwast/lepel/stokje om de mix goed door te roeren

4. Gebruik een mes om te bovenkant glad te strijken zoals je dat met glazuur op een taart zou doen

5. Maak de randjes schoon met tissues zodat je het doosje weer schoon dicht kan doen als de substantie is opgedroogt. Laat het een avond drogen met de deksel eraf zodat de alcohol kan vervliegen en je dit niet op je huid strijkt straks!

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top