Fashion

Haar tips: Hair stylist Emy El Ghalbzouri deelt hair secrets

De 28-jarige Emy el Ghalbzouri leeft en ademt hairstyling. Zij werkt via agentschap Eric Elenbaas voor zowel nationale als internationale fashionmagazines en is ambassadeur van Babyliss Pro. In Amsterdam staat ze bekend als een haarguru met een groot hart en veel pit. Zelfs Olcay Gülsen zweert bij de haar-wonderen die Emy verricht, zij laat zich door niemand anders knippen.
 
Speciaal voor onze lezeressen geeft Emy haartips waardoor ons een doffe haar-winter wordt bespaard. Lees hier alles over Emy en haar passie voor haar werk, lifestyle en offcourse hair!!
 

Emy El Ghalbzouri voor ELLE. Photography; Barrie Hullegie. Styling; Thomas Vermeer. Make-up; Judith Neyens. Ass. Hairstyling; Charlotte Niketic.
 
Waar kijk je naar uit, workwise?  
Ik kijk eigenlijk uit naar alles wat nu mijn kant op komt! Ik ga inmiddels al mijn 10e jaar hairstyling in en het was een spannende maar bumpy ride! Heb mijn rust, signature in werk en onafhankelijkheid gevonden dus alles wat ik nu doe is 100% Emy, regardless.
Dit gaat allemaal spannende projecten met zich mee brengen, so be on the lookout!
 
Waar kan je niet zonder tijdens werk?
Mijn Meason Pearson borstel en Spa rood!! Haha. Als ik geen Spa rood op de set heb functioneer ik moeilijker. Dit is mijn diva-trekje, mijn enige overigens!
 
In welke inspiratie trip zit je nu?
Ik zit nu heel erg in een kappers mood!! Ik ben al mijn oude schoolboeken van Toni&Guy aan het afstoffen. En ik kijk naar shows en shoots van oude meesters in het vak zoals Alberto Lobeta en Anthony Moscolo. Het intrigeert me opeens heel erg en zie dat ik qua hairstyling ook geneigd ben wat meer techniek te laten zien!
Heel leuk en interessant, aangezien kapper of hairstylist zijn, toch echt een compleet ander vak is!
 
Wat zijn de haartrends op dit moment?
Moet heel eerlijk zeggen dat ik nooit het type kapper / hairstylist ben geweest die haartrends opdringt. Waar ik wel nadrukelijk voor sta, is dat wanneer je je haar door een hair creative laat knippen, je open minded probeert te zijn . Ga er ook niet bij voorbaat al vanuit dat iets je niet staat! Amsterdam kent zoveel getalenteerde leuke kappers die er helemaal voor open staan, de 'Twiggy' pixie-cut of die leuke pony met alle liefde bij je willen uitproberen! Wees gewoon bereid er wel wat voor te betalen!
 
Wat voor coupe kan echt niet meer?
Een permanent zou echt verboden moeten worden!! Haha.
 

Emy prept het haar van één van haar vaste klanten, Olcay Gülsen....
 
Haar tip tegen winter weer?
Je eigen Hot Oil treatment thuis!!
 
Stap 1: Men neme een flesje Argan Olie van Babyliss of de Diamond Oil van Redken.
Stap 2: Was je haar met shampoo en gebruik geen conditioner.
Stap 3: Maak je haar handdoekdroog  en verdeel de olie goed en royaal in je haar. Probeer je roots te vermijden, focus op de lengtes en de haarpunten.
Stap 4: Maak een handdoek helemaal nat en wring die goed uit.
Stap 5: Stop deze in de magnetron voor 1 minuut. Kijk uit dat je je vingers niet verbrandt wanneer je de handdoek uit de magnetron haalt. Wrap de handdoek om je haar.
Et voila! Een 'Hot Oil Treatment' thuis voor je haar! :)
 
Iedereen heeft het druk en weinig tijd. Wat is een snelle makkelijke haarlook die er toch leuk en modisch uitziet?
Droogshampoo!!!!!!!! Dit frist altijd en overal je goedgeknipte haar op en zorgt ervoor dat je haar er meteen cool en getextureerd uitziet!!
 
Wie vind jij er hair-wise altijd flawless uit zien?
Cool girl, fashion editor en blogger Eve Tomaszewski en Amsterdam based Dj Agent Mo Manager, Mohamed Ghabri.

Cool girl, fashion editor en blogger Eve Tomazewski liet haar lokken kort knippen door Emy El Ghalbzouri en is er na een paar dagen wennen super blij mee. Zo verteld Eve op haar blog.
 
Welk haarproduct moet iedereen aanschaffen?
Semi-droge wax 'maneuver' van Redken en 'pillow proof' texture spay van Redken.
 
Wat doe jij het liefst als jij niet aan het werk bent?
Als ik niet op de set sta dan ben ik meestal bezig met het uitbreiden van een nieuw project waar ik net mee begonnen ben, wat ook wel met fashion heeft te maken maar dan in een bredere zin. Of met vrienden de leukste spots en coole evenementen bezoeken, waar ik voor uitgenodigd word. Om alle leuke en inspirerende mensen te spreken, die op hun eigen manier een bijdrage aan de mode wereld leveren. En mijn nieuwe verslaving.... sporten!! Kortom ik ben eigenlijk 90% van de tijd bezig met mijn werk.....voor mij is het dan ook geen werk...maar een lifestyle!! And i love it!
 

Emy El Ghalbzouri herself!
 
Keep up with Emy El Ghalbzouri op haar instagram account of bekijk haar fantastische portfolio om te zien wat voor moois Emy al gecreëerd heeft.
 
 
Deel dit artikel
Back to top