Beauty

4 tekenen dat het tijd is om je haar te knippen

Een bezoekje aan de kapper gebeurt meestal maar voor twee redenen: 1) er is iets drastisch veranderd in je leven en je haar reflecteert het, of 2) je herkent het sliertje stro op je hoofd niet meer. Natuurlijk zijn er ook die enkele vrouwen die heel verantwoordelijk minstens 4 keer per jaar op de kapperstoel zitten. Dit zijn vier tekenen voor de vrouwen die zich afvragen "is het misschien tijd?" (het antwoord is ja!).
 
Tina Dizon van de populaire kapper The Private Room Salon in Beverly Hills deelde met Byrdie de vier tekenen waar je naar moet kijken als je zit te denken (of nog niet zat te denken...) aan een chop. Ook deelt ze tips om je volgende bezoek aan de kapper uit te stellen. 
 
Allereerst vertelt Tina dat het verschil tussen een trim en een haircut duidelijk moet worden. Een haircut is een verandering van lengte, model, stijl etcetera, terwijl een trim alleen je huidige stijl in model en gezond houdt. Dizon zegt dat gemiddeld zes keer per jaar een trim krijgen ideaal is (om de zes tot acht weken). “Getting your hair cut to keep your hair healthy should be just as important as keeping your skin looking great!” vertelt Tina. “Waiting longer can result in split ends, which means it’s harder [for your hair to grow] because your hair is breaking or splitting from the bottom up.” Dus ook als je je haar juist langer wilt laten groeien, saboteer je de boel misschien wel doordat je het juist niet knipt. 
 
1. Styling
Één van de eerste tekenen dat het tijd is voor een trim? Opeens duurt het steeds langer om je haar in model te krijgen. Dit kan zijn omdat je gespleten haarpunten hebt en dit knopen in je haar maakt. Of je haar is zo droog dat je alleen maar in de weer bent met masker, styling producten etc. Dizon zegt dat als je haarroutine opeens langer duurt dan je zou willen, het een goed idee is een bezoekje aan de kapper te brengen. 
 
 
2. Slap haar
Herinner je nog dat je haar ooit bouncy was? Glansde? Niet slap viel? Als je haar opeens helemaal plat valt en er slierterig uit begint te zien, terwijl je haar eerst niet zo was, is een verandering misschien nodig. 
 
3. Alleen maar knotten
Dit is één van de meest duidelijke tekenen dat je je haren moet knippen. Als je merkt dat je je haar het liefst in een rommelige knot draagt dag na dag en je het liever niet los draagt omdat je niet eens weet wat je er mee aanmoet ben je klaar voor een makeover. Waarom kies je niet voor vernieuwend model, zodat je blij kan zijn met een nieuwe look?
 
4. Je wacht al te lang als...
Veel van ons nemen gespleten haarpunten eindelijk als een teken dat het tijd is om een kapper op te zoeken. Tina Dizon zegt dat dit eigenlijk al te laat is “If you’re waiting for split ends, it’s a sure sign that you’ve waited a little too long in between haircuts,” zegt ze. “[Probably months], and not the recommended six-to-eight week maintenance period.”
 
Zes tot acht weken klinkt misschien onrealistisch voor veel vrouwen gebaseerd op financiën, tijdnood of andere redenen. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kan doen om je bezoek uit te stellen:  “Using the correct products to care for your hair at home is a must, like the correct shampoo and conditioner for your hair type, a good leave-in conditioner, and a heat protector if you use a lot of hot styling tools,”
 
Tina zegt dat het grootste probleem dat zij bij haar klanten tegenkomt de omgang van vrouwen met hun haar is en dan vooral knotten en strakke staarten. “The tighter the style, the more likely you’ll pull or break the hair from the root.” Dus onthouden dat haar fragiel is, is misschien nog wel het meest belangrijke advies voor borstelen, wassen en drogen!
 
Tenslotte zegt Tina dat een grote no-no ligt aan hoe je je haar behandelt als het nat is, en vooral dat je het beter los kan laten drogen. “Your hair tends to stretch more when it’s damp.Therefore, as it dries, it starts to shrink back to its normal length, which means if it’s tied back, it will shrink around the hair band, causing breakage.”
 
Deel dit artikel
Back to top