Fashion

DIY: embellished bomerjacket

De bomberjacket is hot. Het straatbeeld wordt overspoeld met bombers in alle kleuren. Vooral legergroen is dit seizoen favoriet. Ook Rihanna is groot fan van de bomber. En wij geven haar geen ongelijk. Met een bomber geef je iedere outfit meteen een stoere twist. Maar waarom een bomber kopen als je er ook een zelf kunt maken? Wij laten je zien hoe je binnen een paar stappen van een oude trui een toffe bomberjack kan maken.

Wil je hem toch wat vrouwelijker maken? Ga dan lekker los met glimmende steentjes en versieringen (very Chanel). Zo weet je zeker dat je niemand zal tegenkomen met hetzelfde jack. En het mooiste is dat je geen pro fashiondesigner hoeft te zijn om deze DIY uit te voeren. Laat de crea bea in je los ladies!

Dit heb je nodig:

-een simpele jersey trui met een ronde hals
-steentjes
-lijm
-schaar
-naald en draad
-liniaal

Stap 1: vouw de trui dubbel zoals op de afbeelding

Stap 2: trek een rechte verticale lijn op het middenpunt met een krijt potlood.

Stap 3: knip vervolgens de bovenste laag (voorkant) doormidden. Je hebt nu van je trui een bomberjacket gemaakt!

 

Stap 4: nu ga je de bomber afmaken. Zoom de uiteindes van de doormidden geknipte delen om. Dit kan met de hand of met de machine.

Zo hoort de bomber er nu uit te zien.

Nu kun je de bomber gaan versieren. Je kan alles gebruiken wat je wilt: verschillende stofjes, patronen en materialen . Ga lekker los! Voor deze DIY gaan wij voor een Chanel look dus wij gebruiken glimmende stenen.

Stap 5: teken met het witte krijt potlood de lijnen waar je de versieringen wilt hebben. Gebruik hiervoor een liniaal.

Stap 6: pak de stenen die je wilt gebruiken en plaats op de achterkant van de steen een beetje lijm. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een houtje. Nu kun je de stenen op de lijnen van je bomber plakken.

Stap 7: laat het een nachtje drogen

Stap 8: beplak nu hetzelfde patroon aan de andere kant.

Stap 9: nu kun je de schouders gaan beplakken. Zorg wel dat je dit nauwkeurig op de schoudernaad doet.

En voilá klaar! Je hebt je eigen one-of-a-kind bomberjacket. Wil je voor een vrouwelijke look met een beetje edge gaan? Stijl dan de bomber af met een simpel wit topje, een skaterskirt en zwarte laarsjes met hak zoals deze dame. Ready to go!

Bron:  A pair & a spare

Deel dit artikel
Back to top