Fashion

Lookbook: Won Hundred

Hoewel bij ons de harde winter nog moet komen, komt het Scandinavische modelabel Won Hundred al met de collectie voor pre spring/summer 2015. In 2004 werd Won Hundred opgericht door Nikolaj Nielson en inmiddels wordt het merk in 170 winkels wereldwijd verkocht (waaronder bij Hutspot in Amsterdam).

Won Hundred gebruikt luxe stoffen van een fijne kwaliteit die ook comfortabel zitten. De collectie bestaat voornamelijk uit klassieke kleding met een avant garde edge.

De pre spring/summer collectie voor 2015 is geïnspireerd op David Bowie. Ze hebben vooral de jaren dat Bowie in Berlijn woonde als inspiratiebron gebruikt. Dit was eind jaren 70, toen Bowie de creatiefste jaren uit zijn carrière beleefde. De kunst-, design- en theaterwereld in Berlijn had een diepe impact op zijn werk. Dit was terug te zien in zijn bovenaardse uitstraling en memorabele optredens. Bowie veranderde hiermee het gezicht van de popcultuur voor altijd. De pre SS15 collectie weerspiegelt het drama uit Bowie’s leven. In de collectie zien we prints en monochrome kleuren. Hier en daar zien we ook wat accenten van oranje en rood terugkomen. Zoals we van het merk zijn gewend bestaat de collectie uit strakke en minimalistische lijnen en scherpe snits. Na het zien van het lookbook kijken wij al uit naar de lente. Welke items zijn jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top