Fashion

What's up met die blauwe vinkjes op WhatsApp?!?

Vanaf nu hoef je je nooit meer af te vragen of iemand je bericht wel heeft gelezen, want door de nieuwe functie op WhatsApp weet je het zeker. Vanaf vandaag verschijnen er twee blauwe vinkjes als iemand je bericht heeft gelezen. De vinkjes zijn er bij iedereen, je hoeft er geen update voor te doen. 
 
 
Er zijn nu drie soorten vinkjes bij WhatsApp: één grijs vinkje als het bericht is verstuurd, twee grijze vinkjes als het bericht daadwerkelijk is aangekomen en twee blauwe vinkjes als de ander jouw bericht heeft gelezen. De twee blauwe vinkjes verschijnen overigens niet in groepsgesprekken. Je kunt echter wel precies zien wie in het groepsgesprek het bericht hebben gelezen door op het betreffende bericht te drukken en dan 'info' aan te klikken. 
 
De blauwe vinkjes zijn erg handig, omdat je je niet meer hoeft af te vragen of iemand je bericht al heeft gelezen. Door de blauwe vinkjes weet je zeker dat iemand jouw bericht heeft gezien. Maar wat betekent dit voor je privacy? En komen hier geen ruzies van vragen wij ons af....
 
We zijn benieuwd wat jullie van de vinkjes vinden! 
 
 
Nog even samenvattend: 
  • Geen vinkje: Niet gestuurd
  • Een vinkje: Gestuurd maar nog niet ontvangen. (ontvanger heeft zijn telefoon bijvoorbeeld uitstaan, of geen bereik)
  • Twee grijze vinkjes: Het bericht is gestuurd en ontvangen, maar nog niet gelezen
  • Twee blauwe vinkjes: Gestuurd, gelezen en ontvangen. Nu maar hopen dat de ontvanger ook iets leuks terugstuurt…
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top