Fashion

6 kleine modellen die succesvol zijn op de catwalk

Normaliter behoort een model minimaal 1,75 te zijn. Voor de catwalk daarentegen preferen de modehuizen een lengte van 1,80. Karlie Kloss is bijvoorbeeld 1,82. Toch zijn er een aantal wereldberoemde modellen die een stuk kleiner zijn. Wij hebben de zes populairste 'kleine' modellen op een rijtje gezet.

Cara Delevingne is één van de meest geboekte modellen op de runway. Cara is met haar 1,76 niet de langste, maar dit staat haar carriere niet in weg. Op de foto zie je haar lopen voor Givenchy.

Charlotte Free is bekend geworden door haar roze haar. Karl Lagerfeld benoemde haar onlangs als nieuwe muze en boekte haar voor de Chanel Cruise show en koos haar als gezicht van de nieuwe Chanel eyewear campagne. Charlotte is 1,76.

De Franse schone Laetitia Casta wordt met haar prachtige gelaat vaak geboekt voor beauty-campagnes. Louis Vuitton plaatst haar regelmatig op de catwalk (zie foto). Met haar 1,76 lengte liep zij zelfs voor Victoria's Secret.

Misschien alweer een tijdje terug maar Devon Aoki was een razend populair catwalk model. Met haar aparte facial features en Aziatisch trekjes kregen de ontwerpers geen genoeg van haar. Zo zagen we haar onder andere op de runway voor Chanel. Devon was slechts 1,65 lang. Hiermee is zij het kleinste catwalkmodel. Inmiddels heeft Devon de overstap naar Hollywood gemaakt en werkt zij voornamelijk als actrice.

Georgia May Jagger is de dochter van Mick Jagger en model-royalty Jerry Hall. Georgia is een stuk kleiner dan haar moeder. Jerry is 1,83 en Georgia haalt net de 1,76. Toch is Georgia May een geliefd gezicht op de catwalk. Zo liep zij afgelopen Paris fashion Week mee in de shows van Fendi, Chanel en Louis Vuitton.

De bekendste van de bunch is natuurlijk Kate Moss. Kate is al meer dan 20 jaar succesvol als model en staat in de top vier van best betaalde modellen ter wereld. Kate Moss was één van de eerste kleinere modellen die scoorde op de catwalk. Miss Moss is slechts 1,70, maar liep shows voor alle grote labels waaronder Chanel, Calvin Klein en Louis Vuitton.

Beelden: Getty Images 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top