Fashion

15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden

We hebben de neiging om vast te houden aan gewoontes en gedragspatronen, die ons alleen maar pijn en stress opleveren. In plaats van deze dingen los te laten en onszelf een gelukkiger leven te gunnen, blijven we ons eraan vastklampen. Stop daarmee!

Je leven verbetert wanneer je inziet dat je bepaalde gewoontes kunt missen! Hier is een lijst van 15 dingen die je kunt opgeven, waardoor je leven een stuk gemakkelijker en ook gelukkiger wordt. We beginnen vandaag, oké?

 
1. Altijd gelijk willen hebben
Sommige mensen kunnen de gedachte dat ze het bij het verkeerde eind hebben, niet verdragen en willen altijd gelijk hebben - zelfs als er belangrijke relaties op het spel staan. Vraag jezelf dan af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?” Wat maakt het echt uit en is je ego zo groot? 
 
2. Drang naar controle
Wees geen controle freak en wees bereid om de drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen (of dit nou vrienden, collega's of vreemden zijn) en situaties toe te zijn wie of wat ze zijn en je voelt je direct veel beter.
 
3. Beschuldigingen
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven.
 
4. Negativiteit
Hoeveel mensen doen zichzelf wel niet pijn door hun eigen negatieve, zelfafwijzende mindset?! Geloof niet alles wat jouw hoofd jou vertelt! En raak niet verstrikt in een negatieve spiraal! Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf. Je bent en weet beter dan dat! En als jij niet lief bent voor jezelf, wie doet het dan wel? 
 
5. Leg jezelf geen limieten op
Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je kan en niet kan bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken.
 
6. Klagen
Stop met klagen over alles en iedereen. Niets of niemand kan je ongelukkig maken tenzij je het zelf toelaat. Het is niet de situatie die jou dat gevoel geeft, het is de manier waarop jij kiest om er naar te kijken. Onderschat nooit de kracht van positief denken!
 
7. Kritiek
Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is overbodig.
 
8. Indruk maken
Stop met zo hard je best te doen iemand te zijn, wie je niet bent, alleen maar om leuk gevonden te worden. Het werkt niet op die manier. Wanneer je hiermee stopt en jezelf accepteert en omarmt om wie je bent, trek je vanzelf mensen aan.
 
9. Verzet tegen verandering
Verandering is goed en het is het enige wat je van A naar B kan brengen. Alleen verandering kan ervoor zorgen dat je leven verbetert. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.
 
10. Labels
Stop met labels te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij en probeer open minded te zijn, beetje bij beetje. Minds only work when open. “The highest form of ignorance is when you reject something you don’t know anything about.” - Wayne Dyer
 
11. Angst
Angst is een illusie. Angst bestaat niet echt – jij bent degene die het creëert. “The only thing we have to fear, is fear itself.” - Franklin D. Roosevelt
 
12. Excuses
Stop met anderen en jezelf(!) smoesjes wijs te maken. In plaats van te werken aan onszelf en te groeien, raken we verstrikt in onze eigen excuses die in 99.9% van de gevallen niet echt zijn en alleen maar de waarheid verdoezelen. Stoppen dus! 
 
13. Het verleden
Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent voor de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven. Leef in het hier en nu met alles wat je doet, en met een oog op de toekomst. Alleen zo kan je genieten van het leven.
 
14. Banden
Leer loslaten. Geef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in wat je kan en niet kan bereiken.
 
15. Leven naar de verwachtingen van anderen
Je leven is van jou en van jou alleen. Teveel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat ten allen tijden nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, wilt doen en belangrijk vindt.
 
Succes en vergeet niet te genieten! 
 
 
Deel dit artikel
Back to top