Beauty

De huidverzorgingslijn van Sensai

Beauty gaat tegenwoordig hand in hand met mode. Tijdens een Chanel show wordt bijna net zo graag naar de nagellak gekeken als naar de kleding en een outfit is niet compleet zonder een bijpassende lipstick. Daarom vind je bij ons iedere week dé beauty musthave van de week.

Oke, je moet even de tijd nemen voor dit ritueel van Sensai, maar dan heb je ook wat. Het beautymerk staat namelijk bekend om haar dubbele reiniging en dubbele hydratatie. Dit houdt in dat je dubbel zo lang in de badkamer staat, maar dan heb je straks wel een porseleinen huidje. Fashionscene's Marlien testte het ritueel.

Sensai dubbele reiniging

Het geheim van Sensai zit hem in het bestanddeel Koishimaru Silk. Deze luxe vezel uit Japan hydrateert en verzorgt de huid en gaat huidveroudering tegen.

Sensai dubbele reiniging

Dubbele reiniging
Je begint met de Silky Purifying Cleansing Milk. Deze dunne substantie meng je in je handen met een beetje water en breng je aan op de huid. De Cleansing Milk - op basis van amandelolie, sinaasappelolie en arganolie - verwijdert make-up en talg. Je gebruikt hem 's avonds voor het slapen gaan. 

Vervolgens ga je verder met stap 2, de Silky Purifying Milky Soap, die je met een klein beetje water opschuimt. De Milky Soap is een zachte en sterk schuimende facial wash, die heel aangenaam aanvoelt. Hij verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen, en inderdaad, na het gebruiken voelt mijn huid heel schoon aan. De Milky Soap gebruik je 's ochtends en 's avonds.

Sensai huidverzorging

Peeling
Dan is het tijd voor de Silky Purifying Peeling. Deze gebruik je zo'n twee keer per week. Persoonlijk houd ik niet zo van scrubgels voor mijn gezicht, omdat de korrels vaak zo grof zijn. Daarom biedt deze peeling (in poedervorm) een uitkomst. Hij verwijdert dode huidcellen en creëert een heldere en vochtrijke huid.

Sensai peeling

Wanneer je het flesje op zijn kop houdt, doseert hij vanzelf de juiste hoeveelheid poeder op je hand. Je kunt de peeling precies 120 keer gebruiken.

Sensai peeling

Als je het poeder opschuimt met een beetje lauw water zie je dat de korreltjes vanzelf oplossen. Reinig vervolgens je gezicht en spoel het af met water.

Sensai dubbele hydratatie

Dubbele hydratatie
Nu de huid gereinigd is, is het tijd voor hydratatie. Eerst breng je een klein beetje Cellular Performance Lotion (rechts op de foto) met je handen op je gezicht aan. Vervolgens gebruik je de Cellular Performance Emulsion (links), die de huid hydrateert en extra stevigheid geeft.

Sensai creme

Tot slot breng je de Cellular Performance Emulsion Cream aan. Dit is een heerlijk lichte crème, die makkelijk smeert. Ik gebruik de huidverzorgingsproducten van Sensai nu een weekje en ik merk dat mijn huid (de hele dag door) beter gehydrateerd is dan eerst. Of ik nu veel meer tijd in de badkamer doorbreng dan voorheen? Dat wel, maar gek genoeg ervaar ik dat niet als vervelend. Dit luxe ritueel van Sensai is voor mij echt een genietmomentje!

De Sensai Silky Purifying en Cellular Performance producten zijn onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Deel dit artikel
Back to top