Fashion

7 tips om zonder ruzie kleding te lenen van jouw BFF

Lenen van een vriendin of kamergenootje is één van de voordelen van fashionable gezelschap hebben. Maar zoals je waarschijnlijk al weet zijn de gevolgen die komen van je favoriete items te vaak lenen iets minder fijn. Daarom maken we even een paar regels zodat je vriendin nog steeds je BFF is nadat jij haar mooiste schoenen draagt naar dat feestje.  
 
 
1. Altijd vragen
Repeat after us: ik zal niet nemen zonder te vragen. Ook al merkt ze het niet, maakt het haar niet uit of heeft ze ook dingen van jou geleend zonder te vragen. Het is altijd een goed idee om het toch nog even te vragen als je iets uit haar kast pakt. Zorg er ook voor dat je het vraagt op een manier zodat ze comfortabel is met 'nee' zeggen!
 
 
2. Zet limieten & verwachtingen
In het gecompliceerde maar noodzakelijke systeem van kleding-ruilen heeft een vrouw boundaries nodig. Bijvoorbeeld: jij leent misschien alles wat makkelijk te wassen is, behalve zijde en fragiele stoffen of kleding die alleen gestoomd kan worden. Of misschien leen je liever geen items uit met sentimentele waarde, zo voorkom je gedoe. Als jij degene bent die leent, bedenk dan ook even: delicate sieraden, items met bijzondere waarde of nieuw hakken van kalfsleer zijn misschien niet de dingen die je wilt lenen van iemand. 
 
3. Geleende kleding is heilig
De Gouden Regel die we in groep 2 hebben geleerd blijft toepasselijk; je moet een vriendinnetje's kleding behandelen alsof het het mooiste item uit jouw kledingkast is.
 
 
4. Snel en schoon terug geven
Alles in de machine gooien wat erin kan en vooral geen kleding erin gooien die er niet in thuishoort. Niet lui zijn en breng het item naar de stomerij als dit nodig is! Geef het lekker-ruikend, schoon en zonder kreukels terug. 
 
5.Neem verantwoordelijkheid als je het ruïneert 
Je wordt de dag na je verjaardag wakker en je ligt of nog in je kleding van je vriendin op de bank van iemand anders, of de halve taart hangt nog op je shirt. Wat nu? Wat je vooral beter niet kan doen in deze situatie is de jurk ergens onder je bed proppen en hopen dat je vriendin niks door heeft. Probeer eerst goede methodes om de vlekken, geur en dingen waarvan je eigenlijk geen idee hebt wat ze zijn, te verwijderen. Of nog beter, breng het item naar de stomerij en kijk of zij je kunnen helpen. Zo niet, biecht vooral wel op en kijk of er iets is wat jij kan doen om het goed te maken. Gratis cocktails voor een paar avondjes? Een nieuw soortgelijk item? 
 
 
6. Het is geen eenrichtingsverkeer
Als jij eigenlijk niet eens een haarclipje kan uitlenen ga er dan niet van uit dat haar good-luck heels vanzelfsprekend uitleenbaar zijn voor jouw blind-date. Dit zou lief zijn, maar het is niet vreemd als ze dit liever niet wilt.
 
7.Niet continu vragen
Ook al zegt je vriendin dat je "anytime" kan lenen, maak hier geen misbruik van met elke kans die je krijgt. Jij kent jullie relatie het beste en er is geen regel voor hoe vaak je iets kan lenen, maar zorg ervoor dat het redelijk blijft en niet dat ze om de dag op zoek is naar haar spulletjes! 

Zo, nu ben je echt klaar om die perfecte skinny jeans van je huisgenootje te lenen! 
 

 
 
Deel dit artikel
Back to top