Beauty

6 haarfouten waardoor je er ouder uitziet

Door de verkeerde kleur, stijl of lengte kun je er jaren ouder uitzien dan dat je werkelijk bent. En laten we eerlijk zijn: dat wil toch niemand? We zetten 6 fouten op een rij, die jij maakt bij het stijlen van jouw kapsel, waardoor je er eigenlijk veel ouder uitziet. 

6 haarfouten waardoor je er ouder uitziet

1. De haren zijn te kort
Als je haar gezond en dik is, dan is er geen reden om het af te knippen. Er bestaat namelijk een (raar) idee over dat wanneer vrouwen ouder worden, ze geen lang haar meer mogen hebben. Mocht je het toch afknippen, zorg dan dat het een beetje ruig blijft en vermijd strakke lijnen voor een moderne en jongere look.

2. De lokken zijn te lang
Als je lokken lang zijn, gaat automatisch je haar meer hangen. Hierdoor wordt je gezicht langwerpig en kunnen je gelaatstrekken ook optisch meer hangen. Een soort van anti-face lift dus. Denk aan een middenscheiding in steil haar dat recht naar beneden hangt. Een beter idee is een assymetrische look of een beetje een rommelige, nonchalante scheiding. 

3. Je bent bang om lichter te gaan
Vasthouden aan een gitzwarte haarkleur kan ervoor zorgen dat je er ouder uitziet. Bij donkere haren op een lichte schedel kun je sneller zien dat het haar dunner wordt. Zwart haar zorgt ook voor schaduw op je gezicht waardoor rimpels beter zichtbaar worden. Kies liever voor een haarkleur die twee of drie tinten lichter is of een paar highlights rond het gezicht.

4. Je wilt niet donkerder
Een haarkleur in dezelfde tint als jouw huid zorgt ervoor dat je verdwijnt. Een beetje contrast geeft je huid een gezonde gloed. Wanneer jouw haarkleur te licht is, voeg dan een aantal lowlights toe.  

5. Je weet niet hoe je met grijze haren om moet gaan
Het hebben van grijze haren hoeft niet te betekenen dat je er gelijk 10 jaar ouder uitziet, zolang je jouw haarkleur levendig houdt. Geel grijs haar is net zo lelijk als grijze tanden. Wanneer het haar meer dan 50% grijs is, was je haren dan met een zilvershampoo. 

6. Je hebt een te extreem kapsel gekozen
Een te gedurfd kapsel of haarkleur kan jaren op jouw leeftijd gooien. Een te trendy haircut staat gelijk aan teveel make-up dragen of een te opvallende outfit. Ga bij het uitkiezen van een kapsel op zoek naar celebs van jouw leeftijd van wie je het haar mooi vindt en neem deze plaatjes mee naar jouw kapper.

Deel dit artikel
Back to top