Beauty

Zo maak je de makkelijkste mooiste cat-eye look

Een mooie cate-eye maakt voor een prachtige look als hij mooi gedaan wordt, bij ons is het vaak het geval dat het eerste oog erg goed gaat en vervolgens het tweede oog een totaal ander lijntje krijgt waardoor het de illusie geeft alsof je rechteroog 3 cm lager zit. Geen goede look. Hier wordt uitgelegd hoe jij een prachtige cat-eye kan maken. 

Je kan zelf kiezen bij welke stap je afhaakt en denkt dat je wel genoeg eyeliner op hebt. Als dagelijkse makeup of een keer leuk voor een speciale gelegenheid; de cat-eye is een tijdloze look en met deze trucs kan jij een prof worden op het gebied van lijntjes trekken.

1. Begin met schone oogleden zonder make-up.

2. Trek met je favoriete kohl- of gel-eyelinerpotlood een lijn langs de onderkant van je bovenste ooglid. Maak de lijn goed dik.

3. Nu komt de ‘flick’ van de perfecte cat-eyes: de truc is om de lijn van je onderste wimpers als referentiepunt te gebruiken. Trek met hetzelfde potlood een lijn (de ‘flick’) vanuit je ooghoek alsof je de lijn van je onderste wimpers doortrekt. Bepaal zelf hoe ver je de lijn doortrekt.

4. Trek de hele lijn die je net hebt getekend na met een vloeibare eyeliner, van de binnenkant van je oog tot aan het einde van de ‘flick’. Maak de lijn dikker voor een nog opvallender effect.

5. Bekijk het resultaat van een afstandje en vul eventuele stukjes die je hebt overgeslagen op met de vloeibare eyeliner. En dat is alles: een eenvoudig aan te brengen, klassieke cat-eye.

6. Voor extra drama kun je ook een lijn trekken langs je onderste wimpers. Begin met het potlood bij de buitenste ooghoek en trek een lijn naar de binnenste ooghoek.

7. Het resultaat van een beetje meer eyeliner? Een nog intensere cat-eye look!

8. En als je nog een stapje verder wilt gaan of gewoon van kleur houdt, kun je onder de eerste lijn op je onderste wimpers een extra lijn trekken met een gekleurd oogpotlood. Wij hebben gekozen voor donkerblauw.

Bron

Deel dit artikel
Back to top