Fashion

Amsterdams meisje op de cover van de Amerikaanse Vogue

Imaan is pas 17 jaar jong maar is hard op weg de nieuwe Doutzen te worden. Het Amsterdamse model siert met haar Noord Afrikaanse schoonheid de cover van de Vogue. En niet zomaar een cover, de cover van de Amerikaanse Vogue een dan ook nog eens van de september uitgave. De belangrijkste cover van het jaar.

Imaan Hammam woont in Amsterdam, volgt een opleiding aan het Jan des Bouvries college en loopt stage bij Jan Taminieau. De mooie Imaan is van Marokaanse en Egyptische afkomst. Zij werd ontdekt door Marit Simons van Code Management. Marit zag haar op het Centraal Station in Amsterdam lopen en wist direct dat Imaan alles in zich had om internationaal door te breken.

Marit Simons van Code Managment over Imaan: "En profil ziet ze eruit als een soort hedendaagse versie van Cleopatra. En ze combineert de nuchterheid, die zo kenmerkend is voor Nederlandse modellen, met een typisch Marokkaans familiegevoel. Dat maakt haar heel geliefd."

Dit is niet de eerste klus van Imaan. Vorig jaar opende Imaan de show van Givenchy tijdens de Parijse modeweek. En afgelopen jaar poseerde zij al meerdere malen in de Amerikaanse, Italiaanse en Franse Vogue. Imaan is one-to-watch

Joan Smalls, Cara Delevingne, Karlie Kloss,Edie Campbell, Imaan Hammam, Fei Fei Sun, Vanessa Axente and Andreea Diaconu

Bron:

Deel dit artikel
Back to top