Fashion

Trend: Kimono's

Als je naar trend reports kijkt, worden de trends voor komend seizoen bijna altijd aan de hand van de catwalk bepaald. Toch halen de meeste fashionista's hun inspiratie gewoon van straat! In deze rubriek licht Fashionscene trends uit met inspirerende streetstyle beelden.

In de zomertijd kan je je truien, vesten en jassen perfect inruilen voor een kimono. Het tradionele Japanse kledingstuk is één van de grootste trends van deze zomer, voornamelijk grootgemaakt door festivals. We zagen het item in overvloed terug in festival streetstyle en de feestgangers hebben het fladderige vest-jasje mee naar de stad genomen. Door de vaak dunne, luchtige stof is het comfortabel met warmer weer, makkelijk te combineren en staat het laid-back.

Chanel, Pucci en Prada hebben ervoor gezorgd dat we de kimono buiten het huis dragen doordat de typische Japanse stof en printjes werden vervangen door updated prints en fijne stoffen.In het straatbeeld zien we de kimono vaak nog met een klassiek patroon van bloemenmotiefjes geprint op zijde. Ook is de fringe-kimono populair voor een bohemian feel.

Van kimono’s op heuphoogte gemaakt van kant tot aan enkellange kimono’s met boho-print -een ieder kan een kimono voor hun smaak en stijl vinden. Als de prints too much voor jou zijn kan je altijd een mooie zwarte kimono inslaan.

Niet iedereen vind het makkelijk om een kimono te combineren maar eigenlijk is het een item waar juist niet te veel over na moet worden gedacht omdat het voor vrijwel iedere stijl beter staat met niet te afleiding. Vrouwelijker bijvoorbeeld met een simpel wit jurkje en chunky sandalen of een gerafeld spijkerbroekje met eentonige top.

De kimono is ook fijn als jij fan bent van de crop top trend maar je al snel naakt voelt, met een kimono eroverheen voel je je vast een stuk comfortabeler maar kan je nog een stukje buik flashen; 2 in 1.

Shop kimono's:

TALL Premium Embroidered Kimono,€92.86,Asos                          Floral Lace Hem Kimono,€54.29,Asos
 
 

New Look Paisley Kimono,€32.84,Asos                                           Kimono in Blossom Print,€50.00,Asos
 
Longline Kimono in Oriental Floral,€34.29,Asos                               River Island Longline Applique Kimono,€41.43,Asos
 

Bron, Bron

Deel dit artikel
Back to top