Fashion

Q&A met Marcella Rijpkema boeker bij modellenbureau De Boekers

Marcella Rijpkema - 31 Jaar - Booker bij modellenbureau De Boekers
 
Marcella werkt als boeker bij modellenbureau De Boekers. Hoe ziet een dag van een modellen boeker eruit. Wij vroegen haar waar zij zich mee bezig houdt,  wat haar favoriete hangout is, haar fashion faux-pas, wie zij bewonderd en nog veel meer. Lees hier de q&a met de altijd stralende Marcella. 
 
 
Wat heb je van het weekend gedaan?
Ik ben 7 maanden zwanger, dus mijn weekenden zien er lately heel anders uit.
Ik was dan ook aan het shoppen voor de babykamer..
 
Hoe ziet jou dag eruit als booker?
Eigenlijk vanaf het moment dat ik op het bureau binnenkom ben ik continue met mijn mail bezig. Klanten willen in deze business gelijk antwoord en het is daarom ook belangrijk om er bovenop te zitten. Natuurlijk hebben wij ook veel contact met de modellen, zowel over de telefoon/mail/app als in real life. Het is voor ons belangrijk om de modellen regelmatig te zien. Om te zien of ze goed in shape zijn en bijvoorbeeld geen pukkeltjes hebben, maar ook om een goede relatie op te bouwen met elkaar en persoonlijk contact te hebben. Wij werken met mensen en niet met producten, dus een goede relatie tussen de modellen en het bureau is essentieel!
 
Hiernaast zorgen wij ervoor dat de portfolio’s plus de website van de modellen up-to-date zijn. Dat polaroids en video’s maandelijks gemaakt worden, scouts ontvangen worden, modellen geplaatst worden bij buitenlandse bureaus en zo kan ik nog wel even doorgaan… Werken als een boeker is heel gevarieerd!
 
Marcella (rechts) met haar beste vriendinnen.
 
Waar kijk je naar uit, workwise (in de nabije toekomst) ? 
Ik zou heel graag de nieuwe Doutzen willen scouten! Haar opleiden en begeleiden van jongs af aan en dan klaarstomen voor de grote wereld. Het is zo leuk om te zien hoe deze jonge meiden zich ontwikkelen. Van jong bleu meisje, tot internationaal fashion model. Iets om trots op te zijn.
 
Waar kan je niet zonder tijdens werk?
Telefoon & email! Als boeker ben je tussenpersoon voor de klanten en je modellen. Dus zonder deze 2 ben je nergens…
 
Wie respecteer/bewonder je (in Nederland)?
De eigenaresse van De Boekers; Karin Hendriks. Zij werkt al 30 jaar voor dit bedrijf en heeft het opgebouwd tot waar het nu is. Zij heeft geen negen tot vijf mentaliteit, werkt 24/7 keihard voor het bedrijf, of het nou in een weekend of midden in de nacht is, zij is er altijd. Voor de modellen is zij echt een oermoeder, ze beschermt ze en haalt het onderste uit de kan voor ze.
 
 
Wat staat er op je to do list, waar je steeds niet aan toe komt?
Om my, heb je even? Ik heb helaas altijd een to-do-list, zowel op het werk als in mijn privéleven….Maar wat er ook op staat, ik zorg ervoor dat ik ze ook daadwerkelijk doe! 
 
Wat scoort er nu in modellenland?
Momenteel is er eigenlijk niet een vast type model wat scoort. Hadden we voorheen de flapoortjes, dikke lippen, spleetje tussen de tanden bij de meiden en baarden en tattoos bij de mannen, tegenwoordig kan alles! Wat ik wel merk is dat de klanten steeds meer kijken naar personality. Niet alleen het uiterlijk is belangrijk, maar ook het innerlijk. Iets waar ik heel blij mee ben!
 
Misschien een kleine voorspelling? Wie wordt de nieuwe Doutzen?
Ik denk dat wij al meerdere mini-Doutzentjes hebben! Nog een paar jaar klaarstomen and you’ll see! 
 
 
10 korte vragen aan Marcella Rijpkema
 
Fashion faux pas: Afgetrapte allstars…
Guilty pleasure: Mars Ice-cream en dan elke dag hè…. *bloos*
Favorite model: Cliché, maar eerlijk waar, ik ben dol op al onze modellen!
Favorite product: Spa Blauw
Favorite restaurant: Kong in Parijs
Stijlicoon: Grace Kelly
Favorite label: Isabel Marant
Best dressed: Poppy Delevingne
Favorite track: Too many!
Favorite drink: Tomatensap en straks uiteraard een Bloody Mary
 
Deel dit artikel
Back to top