Fashion

Trend: grote hoeden

Als je naar trend reports kijkt, worden de trends voor komend seizoen bijna altijd aan de hand van de catwalk bepaald. Toch halen de meeste fashionista's hun inspiratie gewoon van straat! In deze rubriek licht Fashionscene trends uit met inspirerende streetstyle beelden.

De wide-brimmed hat is een item wat we overal in het straatbeeld tegenkomen. De grote comeback begon allemaal toen in het najaar van 2012 modellen de catwalk van Saint Laurent sierden in low-cut blouses met franjes en gilletjes en hoeden waar iedereen meteen weg van was. De hoed steelde de show en maakte iedere dressed-up klassieke look die Hedi Slimane showde gepast voor de jonge it-girls en fashionista's.

De trend ontstaat natuurlijk pas echt nadat Anna Dello Russo, Leandra Medine van The Man Repeller en veel andere prominente bloggers en editors er eigenlijk al klaar mee zijn en de high-street het item over heeft genomen. H&M, Zara, COS, Topshop, River Island en Berschka werden al snel fan van het item omdat het niet lang in de winkels lag voordat we allemaal een grote hoed oppikte.

De hoed die op een soort vergrote fedora lijkt maakt iedere look net iets cooler en geeft iedere outfit, hoe simpel dan ook, een directe fashion-status. In het straatbeeld zien we dan ook dat de hoed door vrouwen (en mannen) met uiteenlopende stijlen wordt gedragen. Bij een punk look maakt de hoed een outfit verzorgder, bij een vrouwelijke look zorgt de hoed voor een effortless vibe en bij iedereen met een bad-hair-day zorgt het voor een redding.

Shop grote hoeden:

Feather And Band Felt Fedora Hat,€23.24,Asos                      Oversized Felt Fedora Hat,€30.98,Asos
 
 
 

Felt Fedora Hat With Elephant Trim,€35.21,Asos                    Catarzi Exclusive Classic Fedora Hat,€31.69,Asos
 
 
River Island Feather Trim Felt Fedora Hat,€30.98,Asos          Felt Fedora Hat,€16.90,Asos
 

Bron, Bron

Deel dit artikel
Back to top