Travel

Hotspot: Nacional

Ben jij ook altijd op zoek naar de leukste café's en restaurantjes in Amsterdam maar eindig je toch bij je vertrouwde stamcafé? In 'Hotspots' lichten we iedere week een leuke spot met een heerlijk menu, mooi interieur en een lekkere sfeer uit. Deze week: Nacional.

De nieuwste en tiende stek van Casper Reinders (creatieve geest achter o.a Jimmy Woo, Chow en Bo5) is geopend op een onverwachte locatie; op het Leidseplein in Amsterdam. Het waanzinnig mooie restaurant geïnspireerd op restaurants in Parijs anno jarig 50 is niet waar de gemiddelde Leidseplein ganger op af zou stappen en de onverwachte topografie maakt de nieuwe hotspot des te interessanter. 
 
 
Nacional geeft de kans om voor een tijdje terug te stappen in de tijd met de verfijnde cultuur die een vroeger tijdperk te bieden had. Over ieder detail in de royale ruimte is nagedacht; van de 200-jaar oude houten vloeren tot de originele Franse tegels en lampen. Het menu heeft dan ook een heerlijk assortiment van klassieke Franse cuisine zoals Steak Tartare, Duck Confit en gegrilde Poussin. De stek is de meest heerlijke locatie om te eten, drinken, socializen, mensen kijken en nogmaals drinken want hun bar heeft werkelijk ieder drankje waar je mogelijk zin in zou hebben en een uitgebreide wijnkaart.  
 
 
Nacional serveert naast hun dinner menu de hele dag door verfijnde Madeleines en heerlijk stokbrood zoals de Fransen het graag zien. Nacional is zonder over-de-top overweldigend te zijn ronduit heerlijk en verzorgd maar voelt laid-back omdat het interieur lijkt alsof er al wat jaren inzitten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nacional
Kleine Gartmanplantsoen 11A Amsterdam
+31 20 205 09 08
 
BREAKFAST
MON—SUN
08.00 – 11.30
 
LUNCH
MON — SUN
11.30 – 16.00
 
DINNER
MON — SUN
17.00 – 23.00
 
SUPPER
THUR — SAT
23.00 – 00.00
 
 
Deel dit artikel
Back to top