Beauty

10 gewoontes waarmee jij jouw huid ruïneert

Je gebruikt dag- en nachtcrèmes en zelfs serums, je reinigt jouw huid iedere avond en het lukt je zelfs om wekelijks een masker aan te brengen. Kortom, je doet er alles aan om een slechte huid te voorkomen. Toch zijn er manieren waarmee jij onbewust jouw huid schade aandoet en wij maakten een top 10 van deze dingen. 

11 dingen waarmee jij jouw huid ruïneert

1. Voeding
Wat je in jouw lichaam stopt, reflecteert zich in jouw huid. Zoals het bekende gezegde luidt: 'je bent wat je eet'. Wees voorzichtig met vet eten en eet voedsel dat veel antioxidanten bevat, zoals tomaten en blauwe bessen.

2. Alcohol
Het regelmatig drinken van grote hoeveelheden alcohol kan jouw huid dehydrateren en uitdrogen.

3. Suiker
Suiker kan de huid vroegtijdig verouderen. Hetzelfde geldt voor voedsel dat jouw bloedsuiker en insuline niveau laat pieken zoals aardappelen, suikerhoudende granen en maïs. Dit zorgt namelijk voor afbraak van eiwitten en collageen in de huid, wat de kans op rimpels verhoogt.

4. SPF
Jouw gebrek aan het bescherming tegen de zon. Eigenlijk zou je je 20 minuten voordat je de zon ingaat moeten insmeren met ten minste factor 30 en dit de periode dat je daarna in de zon blijft, elke 20 minuten moeten herhalen.

5. Roken
Of je nu rookt of meerookt, het is allebei slecht voor je huid. Roken zorgt voor afbraak van het bindweefsel en collageen en veroorzaakt hierdoor rimpels. 'Tweedehands rook' en smog zijn giftige stoffen die de huid vanaf de buitenkant irriteren.

6. Puistjes uitknijpen
Het kan verschrikkelijk bevredigend werken om een witte kop uit te knijpen en iedereen doet het. Toch is het superslecht, want door het puistje proberen uit te knijpen, introduceer je een nieuwe bacterie. En doordat je het vet en de olie dieper in de huid drukt, veroorzaak je een nieuwe reactie.

7. Telefoon
Bacteriën en olieën hopen zich op op zonnebrillen en telefoons. Daarbij komt dat wanneer je deze producten neerlegt, je weer nieuwe bacteriën oppikt en naar jouw huid brengt en introduceert.

8. Exfoliating
Het blootleggen van een nieuwe huid is goed, maar zorg dat je het niet teveel doet. Eén of twee keer in de week is voldoende. Over-exfoliëren kan een rauwe en gevoelige huid veroorzaken, die gevoeliger is voor infecties.
 

9. Waxen
Waxen is verleidelijk, vooral in de zomermaanden, maar ook hier geldt: niet teveel. Iedere keer dat je waxt, neem je ook de bovenlaag van je huid mee, waardoor jouw huid wordt blootgesteld aan infecties.

10. Heet douchen
Te heet douchen haalt de olie uit de huid en laat de huid droog achter. 

Bron

Deel dit artikel
Back to top