Fashion

King’s Fashion 2010.

En we hebben weer een leuk filmpje: Een snikhete Talent Factory was het toneel van Carbone King’s Fashion 2010. King’s Fashion is de jaarlijkse spectaculaire modeshow van eindexamenkandidaten van de opleiding Fashion & Design van het Koning Willem I College.
Kenners zien deze opleiding als de grootste kweekvijver van modetalenten in de verre omtrek. Niet voor niets sturen befaamde modehuizen als Mart Visser, Shoeby Fashion en vanzelfsprekend Carbone hun mensen naar deze modeshow. Ook de veelbelovende jonge ontwerper Janice gaf acte de presence.
Zie hier een kort filmverslag van King's Fashion 2010. De opleiding onderscheidt zich van soortgelijke opleidingen in het land doordat de creatieve kanten van het vak extra aandacht krijgen. Daarnaast is er natuurlijk ruim aandacht voor de technische aspecten van het vak.
Dit keer kon de uitverkochte zaal de collecties te bewonderen van de tweejarige MHBO- en van de vierjarige MBO-opleiding. De MHBO studenten hadden de opdracht gekregen een collectie te ontwerpen die tijdens de wereldtentoonstelling in Sjanghai getoond gaat worden vanuit inspiratiebronnen als Avatar, Luchtnomaden, Japanse en Chinese mode-ontwerpers en Middle Age Warriors. De MBO’ers mochten een collectie ontwerpen voor de Nordic Mode Biënnale in Reykjavik, IJsland. Daarbij lieten zij zich inspireren door bronnen als Fairytales from Scandinavia, Farm of the Future, Modern Inuit, Painted Emotions, Photographic Memory en Go with the Flow.
Het publiek reageerde enthousiast op de creaties van deze talentvolle groep studenten.
Bekijk hieronder het filmpje van de show:

Check hierboven de beelden!

Deel dit artikel
Back to top