Travel

Magazzino

Amsterdam - In het monumentale Pakhuis Afrika aan de Piet Heinkade in Amsterdam vind je Magazzino, gebaseerd op een Italiaanse Enoteca. Tevens wordt hier de bedrijfslunch van het bovenliggende bedrijf Ymere geserveerd en is er een bijbehorende kookstudio met eigen bar en private dining zaal.
Een Enoteca is van oorsprong een wijnwinkel waar men in een separate ruimte de gekochte wijn kan drinken tegen een vaste opslag. Vaak groeit deze ruimte uit tot een eenvoudig restaurant en wordt de oorspronkelijke wijnwinkel ondergeschikt. Bij Magazzino bieden ze een uitgebreid en frequent wisselend wijnaanbod, die allemaal ter plekke te drinken zijn voor de winkelprijs plus tien euro. De wijnen bestellen voor thuis kan ook en losse flessen zijn te koop in onze naastgelegen Deli. Hier kan men ook terecht voor een goede espresso, broodjes en maaltijden voor thuis.
De ondernemers ontwikkelden zelf het interieur. Het resultaat is een eclectische stijl, maar niet übergestyled, waardoor een heel ontspannen sfeer is ontstaan. De authentieke uitstraling van het pand werd gecombineerd met een warme jarenzeventigsfeer. Dit is subtiel doorgevoerd, met een jarenzeventigexplosie in de kinderhoek. Met een buitenruimte, aanlegplek voor een boot, uitzicht over het IJ en gratis parkeren in het weekend biedt Magazzino voor een ieder wat wils.
Magazzino
Jollemanhof 19
1019 GW Amsterdam
+31 (0)20 6812734
www.magazzinoamsterdam.nl
TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: JIM ELLAM
VENUEZ Hospitality & Style magazine
Good2b via facebook volgen:

Join us!

Deel dit artikel
Back to top