Travel

Golden Brown



Amsterdam - Op het hoekje van de Wilhelminastraat en de Jan Pieter Heijestraat zit buurtrestaurant annex bar Golden Brown. Niet pretentieus, noch te hip in menuvoering en aankleding. Golden Brown bakt ze niet bruin, Golden Brown bakt ze goudbruin. Extra lekker in vrij culinair vocabulaire.
Door de menukaart waait de middellandse zee met Franse zilte zeelucht, zuidelijke zondoorstoofde Italiaanse bries, een vleugje Atlantische wind vanuit de Maghreb en wat gezonde Hollandse polderwind. De Boerderijkip is eerlijk en heerlijk, geserveerd met pommes pont-neuf (driedubbel dikke frieten) en knoflookboter. Ook de zeerbaars wordt goudbruin gebakken: op de huid met huisgemaakte kreeftravioli is hij subtiel, vers en o zo smakelijk.
De keuze op de kaart is niet heel erg uitgebreid, maar dat is juist een pre, want zo blijft er meer tijd over om te genieten. Het dessert van warme chocolade met roze peperijs doet dan ook watertanden, al blijft de vraag of de gepocheerde peer met koffiecrème nou toch ook niet de moeite waard is. Eén bezoek aan Golden Brown volstaat niet, want eenmaal geproefd wil je alles wel uitproberen.

Golden Brown
J.P. Heijestraat 146
1054 MK Amsterdam
http://www.goldenbrownbar.nl/

M 11:00 – 01:00
D 11:00 – 01:00
W 11:00 – 01:00
D 11:00 – 01:00
V 11:00 – 01:00
Z 11:00 – 03:00
Z 11:00 – 03:00

Deel dit artikel
Back to top